Kulttuuri + Teknologia = Tulevaisuus -tapahtuma Helsingissä 24.10.2019

ILMOITTAJA: 3D-KULTTUURIHUB
15.10.2019

Tervetuloa mukaan 3D-kulttuurihubin järjestämään viimeiseen eli päättötapahtumaan

torstaina 24.10. klo 10-15
Helsingissä Kino Engelin tiloissa (osoite: Sofiankatu 4, Sali 1)

Teemana on: Kulttuuri + Teknologia = Tulevaisuus! – 3D-kulttuurihubi

Hei! Olemme järjestäneet tapahtumia osana 3D-kulttuurihubi-hanketta tämän vuoden kevään ja syksyn aikana, joiden tarkoituksena oli saada keskustelua aikaiseksi erilaisten teknologia- ja kulttuurikentän toimijoiden keskuudessa.

Nyt olisi aika kutsua Sinut meidän päättöseminaariin, jossa ensin tutustumme nykypäivän teknologiaan ja sen tuomiin mahdollisuuksiin ja tulevaisuusnäkymiin – ja erityisesti kulttuurituotannoissa, käymme läpi IPR-asiantuntijan kanssa kuvaamiseen ja kolmiulotteisten 3D-mallien tekemiseen liittyviä tekijänoikeuskysymyksiä sekä osallistumme eri alan asiantuntijoiden kanssa yhdessä paneelikeskusteluun, jossa pyrimme selvittämään, mikä on tapahtumatuotannon tulevaisuus kulttuuri ja teknologia-alan näkökulmasta.

Ohjelmassa on mm.: teknologia-alan asiantuntijoiden puheenvuoroja 3D- ja virtuaali- sekä lisätyn todellisuuden yms. elementtien käytöstä kulttuuri- ja tapahtumatuotannoissa, esitys kuvaamiseen sekä 3D-mallien tekemiseen liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä, teemaan liittyvä paneelikeskustelu sekä päivän lopussa Arilynin vetämä työpaja +verkostoitumismahdollisuus.

Tapahtuman ohjelma ja tarkempi aikataulu:

Klo 10.00 Tilaisuuden avaus. Virtuaaliteknologiaa kulttuurialalle.
Pasi Toivanen, lehtori, Humak

Klo 10.20 VR-teknologia kulttuurituotannoissa nyt ja tulevaisuudessa.
Antti Lähtevänoja, koulutuspäällikkö, Zoan Oy

Klo 11.05 Immersiiviset tuotannot. Tommi Teronen, Design Lead,
Teatime Research Oy

Klo 11.50 Omakustanteinen lounas ja/tai verkostoitumistauko

Klo 12.30 3D-mallinnukset ja tekijänoikeudet. Elisa Huusko, tekijänoikeuslakimies, Berggren Legal

Klo 13.15 Uusi teknologia tapahtumatuotannoissa -paneelikeskustelu. Paneelissa mukana: Elisa Huusko, Berggren Legal, Antti Lähtevänoja, Zoan Oy, Ilona Kyykoski, Brink Helsinki, Otso Kähönen, Arilyn, Tommi Teronen, Teatime Research Oy.

Klo 14.00 Lisätty todellisuus kulttuurituotannoissa ja sovellukset -työpaja. Emmi Jouslehto, CEO, Arilyn (siirrytään aulaan työpajaan)

15.00 Tilaisuus päättyy

Tapahtuma on ilmainen, mutta vaatii ennakkorekisteröinnin rajallisen paikkamäärän vuoksi. Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen 22.10. mennessä osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/Kulttuuri_Teknologia_on_Tulevaisuus
Lisätietoja löydät myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/1381327728688876/

Tämä tilaisuus kuuluu Aalto-yliopiston ja Humanistisen Ammattikorkeakoulun yhteiseen 3D-kulttuurihubi-hankkeeseen, jossa rakennetaan huipputeknologiaa kulttuurialan eri toimintoihin pilotoivaa kehitysympäristöä (eli hubia).