Kuopio tanssii ja soi: Tanssioppilaitokset kutsutaan esiintymään kantaesitykseen

ILMOITTAJA: KUOPIO TANSSII JA SOI
14.11.2019

Kuopio Tanssii ja Soi tuottaa yhteistyössä tanssioppilaitosten kanssa nykytanssiesityksen, joka kokoaa yhteen suuren määrän tanssin opiskelijoita. Teos luo uutta hetkellistä arkkitehtuuria Kuopion keskustan kaupunkiympäristöön, kun eri puolilta kaupunkia samaan aikaan liikkeelle lähtevät osallistujat kohtaavat ja liittyvät lopulta yhteiseen tanssiin Kuopion torilla.

Teoksen koreografina toimii festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

Mukaan voivat hakea taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän ryhmät ja tanssin ammattiopiskelijat. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella tammikuussa 2020, jonka jälkeen Lehtopolku lähtee opetuskiertueelle valittuihin tanssioppilaitoksiin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Kantaesitys nähdään osana festivaalin avajaisohjelmaa 10.6.2020.

”Haaveenani on jo pitkään ollut luoda kaupunkitilaan sijoittuva teos sadalle esiintyjälle. Toiveissani on myös ollut luoda malli, joka vertailun ja vastakkainasettelun sijaan kutsuukin tanssin opiskelijoita ympäri Suomea yhteisen, elämyksellisen päämäärän äärelle. Festivaaliympäristö on loistava kehys hankkeelle, koska se ohjelma- ja kurssitarjonnallaan tarjoaa samalla valtavasti muita mahdollisuuksia tanssin ja toisten tanssista innostuneiden kohtaamiseen!” Lehtopolku kertoo.

Hakuaika Kantaesitykseen päättyy 31.12.2019.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://www.kuopiodancefestival.fi/kuopio-tanssii-ja-soi-kantaesitys

Kuopio Tanssii ja Soi
production(at)kuopiodancefestival.fi
p. +358 (0) 50 313 4949