Kursseja kehollisuuden, kosketuksen ja liikkeen parissa uudessa Humina-tilassa Länsi-Pasilassa

ILMOITTAJA: HUMINA RY.
18.1.2023

Uusi tila taiteelle, tanssille, kehollisuudelle ja yhteisöllisyydelle avaa ovensa tammikuun viimeisellä viikolla Länsi-Pasilassa. Huminassa järjestetään kursseja, työpajoja, esityksiä ja tapahtumia.

Kevään kurssitarjonnassa tutkitaan kosketusta taiteellisena praktiikkana, joogaa somaattisena harjoituksena ja liikettä moniulotteisena luonnon liikkeenä sekä energian muotoutumisena.

Huminassa toimii vuonna 2022 perustettu taideyhdistys Humina ry sekä pieni joukko freelancer taiteilijoita.

Kosketusta – Touch Lab Touch as an Artistic Practice Mondays 30.1.-27.2.2023 at 19-20.30

At these sessions, we will look at touch as an artistic practice. It´s about researching with/as the sensations, movement, communication, relationality, boundaries, and consent. The work is based on Kaisa Kukkonen’s performance work “Take this Touch Inside Your Body” (Iceland University of Arts, 2022) as well as her master´s thesis “Noticing Power Relations in Teaching Touch” (HfMDK 2021).

We will use text and theory, especially from Erin Manning and Karen Barad. Kaisa is also inspired by different consent practices and poetry. There is time for movement, experience as well as discussion.

Teacher Kaisa Kukkonen.

Somaattinen jooga tiistaisin 31.1-23.5 klo 16.45-18

Somaattisen lähestymistavan joogaharjoituksessa keskeistä on kokemuksellisuus ja kokeilu. Eletty elämä muovaa toimintaamme, liikkumistamme ja esimerkiksi kykyämme rauhoittua. Tunneilla tehtävät harjoitukset vievät havaintoa kehon tuntemuksiin ja kokemuksiin, jonka kautta voi mahdollistua epätarkoituksenmukaisten liikemallien uudelleen järjestäytymistä elimistöä, mielentilaa ja vuorovaikutussuhteita mielekkäämmin tukevaksi toiminnaksi. Kehon kokemusten kautta avautuu tie olemiseen tilaan, syvän itsen äärelle.

Opettajana Kati Raatikainen.

Liikkeen luonto – tanssia sisäisen luonnon johdattamana tiistaisin 31.1-23.5 klo 18.15-19.30

Tunneilla liikutaan oman sisäisen luonnon johdattelemina. Liikettä lähestytään kehon eri systeemeistä ja kerroksista käsin, esimerkiksi soluista ja luista, tunteista, hermostosta, lihaksista. Tunneilla tutkitaan oman kehon ainutlaatuista liikettä samalla etsien yhteyttä toisiimme ja meidät lävistävään maailmaan.

Opettajana Kati Raatikainen.

Vuodenajan Yin tiistaisin 31.1-23.5 klo 19.45-21

Vuodenkiertoa mukailevilla Seasonal Yin tunneilla harjoitus keskittyy vuodenajan mukanaan tuomien mahdollisuuksien ja haasteiden tasapainottamiseen. Kiinalaisessa viiden elementin teoriassa, johon Yin jooga perustuu, ihmisen oleminen nähdään osana luonnonkiertoa. Eri vuodenajat haastavat hyvinvointiamme eri tavoin. Haasteet voivat olla fyysisiä ja emotionaalisia, harjoituksemme lähestyy molempia; keskitymme sekä kehon kerroksiin somaattisesti että kysymme, millä tavalla tunteet ovat mahdollisesti läsnä kehollisessa kokemuksessamme.

Opettajana Kati Raatikainen.

Energiasta käsin liiketyöpaja keskiviikkoisin 1.2-21.6.2023klo 18:00–20:30 

Työpaja koostuu valitun teeman/päivän energian mukaisista harjoituksista, joissa tutkitaan liikkumista eri tiloissa kehon sisällä ja ulkopuolella, aistitaan itseä ja ympäristöä sekä ollaan läsnä yhdessä. Tarkoituksena on herkistyä aistimaan oman kehon tuntemuksia ja sen viisautta, tulla tietoisemmaksi itsestä ja ympäristöstä, olla kosketuksissa yhtä aikaa syvällä ja pinnalta käsin, energiasta käsin. Kurssi on inspiroitunut Mayojen CholQ’ij kalenterista.

Opettajana Mari Koponen.

Saavutettava jooga torstaisin 2.2-25.5 klo 9.30-11

Saavutettava jooga sopii kaikille ja erityistä huomiota tarvitseville kehomielille, esimerkiksi ikääntyville ja liikuntarajoitteiden kanssa eläville.

Tunneilla tehtävät harjoitukset vievät havaintoa kehon tuntemuksiin ja kokemuksiin. Syvän aistimisen ja havaintojen tekemisen kautta voi mahdollistua epätarkoituksenmukaisten liikemallien uudelleen järjestäytymistä elimistöä, mielentilaa ja vuorovaikutussuhteita mielekkäämmin tukevaksi toiminnaksi. Kehon kokemusten kautta avautuu tie olemiseen tilaan, syvän itsen äärelle.

Kysy tarvittaessa lisää tilan esteettömyydestä.

Opettajana Kati Raatikainen.

Lisätietoja kursseista ja Humina ry:stä  nettisivuiltamme: https://huminary.net/events/

Kosketus-työpajasta lisätietoja Kaisa Kukkoselta: https://kaisakukkonen.wordpress.com/teaching/