Kutsu keskustelemaan ja kehittämään luovien alojen kestäviä ratkaisuja: Online-tapahtumat 5.10. ja 22.10.

ILMOITTAJA: CREASUS
24.9.2020

Kestävyys on noussut kulttuurialalla ilmiöksi. Kesällä 2020 perustettu luovan kiertotalouden kehittämisyhdistys Creasus ry kokoaa yhteen luovien alojen aloitteita ja ratkaisuja, jotta tutkimustieto välittyisi, ideat kehittyisivät ja rohkeus tiivistyisi joukossa.

Nyt kutsumme sinut mukaan keskustelemaan ja kehittämään kestäviä ratkaisuja yhdessä luovien alojen osaajien ja vaikuttajien kanssa. Nappaa kynä käteen ja merkitse kalenteriin kaksi tärkeää online-tapahtumaa!

Kestäviä ratkaisuja & mielikuvituksen voimaa Facebook Live ma 5.10. klo 11.30–13.00

Mitä hiilineutraali kiertotalous tarkoittaa luovilla aloilla ja sinun työssäsi? Millaisia tavoitteita asetamme itsellemme luovien alojen siirtymässä hiilineutraaliin kiertotalouteen? Mihin aiheeseen liittyvään kysymykseen haluaisit asiantuntijan kommentin?

Tästä keskustelemme Facebook Live -lähetyksessä yhdessä Sitran kanssa lokakuun ensimmäisenä maanantaina. Lähetä meille kysymyksiä etukäteen helmi@helmisaksala.com ja liity seuraan livelähetyksessä. Noin klo 12 asti mukana ovat allekirjoittaneet sekä Sitran hiilineutraalin kiertotalouden johtava asiantuntija Nani Pajunen.

https://www.facebook.com/events/2804788629847255

Ole osa luovaa ratkaisua Zoom-tapahtuma to 22.10. klo 9.00–12.00

Edelläkävijöitä, ideoita ja inhimillisyyttä! Kestävät ratkaisut kytevät eri puolilla luovaa kenttää. Puhujavieraamme tarjoavat nyt oman näkökulmansa aiheeseen. Online-tapahtumassa luvassa on myös avointa keskustelua, ja tilaisuuden jälkimmäisellä puoliskolla etsimme pienryhmissä vastauksia luovia tekijöitä askarruttaviin, kestävyyttä koskeviin kysymyksiin. Mikä esimerkiksi on aineellisen rooli osana aineettoman omaisuuden taloutta? Entä miten saavutamme meille tärkeät, kestävyyteen liittyvät tavoitteet?

Tapahtuman ohjelma tarkentuu lokakuun alussa. Tässä jo vahvistetut esiintyjämme:

Katarina Lindholm, Tanssin Tiedotuskeskus, kansainvälisten asioiden päällikkö: ”Kestävää kiertuetoimintaa ja pidempiä elinkaaria teoksille.”

Katarina Lindholm edistää kotimaista tanssitaidetta Suomessa ja ulkomailla. Tanssin tiedotuskeskuksessa on pidetty esillä alan kestävää kehitystä jo pitkään ja mm. julkaistu siihen liittyviä suosituksia. Kestäviä ratkaisuja tarvitaan kipeästi esittävien taiteiden aloilla, missä resursseja on niukasti suhteessa tekijöiden määrään sekä teosten tuotanto- ja esityskustannuksiin. Tanssin kentällä on panostettava sosio-ekonomisten olosuhteiden parantamiseen sekä ekosysteemiajatteluun. Tanssin vientiä ja levitystä on kehitettävä niin ekologisesti, taloudellisesti kuin sosiaalisestikin kestäväksi.

Siamäk Naghian, TkT, on ollut Genelec Oy:n toimitusjohtaja vuodesta 2011. Vuonna 2018 hänet valittiin vuoden yritysjohtajaksi. Hän on myös toiminut virallisena suomi-persia-kääntäjänä vuodesta 1995.

Genelecin toiminta on perustunut alusta asti eettisyyteen, kestävyyteen ja laatuun. Ympäristövastuu näkyy kaikessa toiminnassa. Luonnonvarojen säästäminen, materiaalien ja sähkön tehokas käyttö ja tuotteiden pitkä käyttöikä ovat tärkeitä arvoja.

Zoom-linkki löytyy Facebook -tapahtumasta muutama päivä ennen tilaisuutta
https://www.facebook.com/creasushelsinki/events/

Ennakkoilmoittautumista ei vaadita.

Tapahtumasivu Facebookissa