Kutsu osallistumaan Hanna Pajala-Assefan virtuaalisen esitystaiteen tutkimukseen ja kokemaan Skeleton Conductor VR -teos kesäkuussa (Helsinki)

ILMOITTAJA: HANNA PAJALA-ASSEFA / UNIARTS TUTKE
16.5.2022

Koreografi Hanna Pajala-Assefan teknologisten, interaktiivisten tilojen koreografiaa käsittelevän väitöstutkimuksen ensimmäinen tapaustutkimusosio tarkastelee vapaasti ilmaisullisen, virtuaalisen teoksen kokemista ja vastaanottoa.

Tutkijan järjestämä tutkimuskoe tapahtuu Skeleton Conductor XR Art teoksen esitysten yhteydessä 6.-8. kesäkuuta Tanssin Talossa. Tapaustutkimus tarkastelee interaktiivisen teoksen kokemisen laatuisuuksia, ja siitä saatu tutkimustieto tarkentaa tutkimuksen seuraavien taiteellisten komponenttien kysymyksiä.

Tutkimukseen voi osallistua kahdella tapaa:

  • Ryhmä A: Vastaamalla esityskokemuksen jälkeen lyhyeen online tutkimuskyselyyn
  • Ryhmä B: Osallistumalla tutkimuskyselyn lisäksi ryhmähaastatteluun 10.- 14.6. sekä luovuttamalla oman teoskokemuksesta tallennetun liikkeenseurantatiedon tutkimuksen taiteellisiin tarkoituksiin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset ›

Skeleton Conductor XR Art on yksilöllinen virtuaalinen taidekokemus, jossa digitaalinen interaktio mahdollistaa vapaan kehollisen ilmaisun ja kinesteettisen säveltämisen.

Yksilöllisessä teoksessa kokija on oman kokemuksensa tuottaja ja tulkitsija. Katsojan keholliset impulssit ja toiminta tuottavat ja muokkavat kokemuksen visuaalista ja musiikillista maailmaa – virtuaalisen maailman impulssit suodattuvat kehollisen havainnon läpi aktivoiden toimijuutta.

Kokijakeskeinen, interaktioon perustuva moniaistinen virtuaaliteos on uuden teknologian esitystaidetta, jonka laatuisuuksia ja vastaanottoa sekä koreografian praktiikkaa Pajala-Assefa tutkimuksessaan tarkastelee post-fenomenlogisessa viitekehyksessä.

Teos voitti People’s Choice Award -palkinnon vuonna 2020 Altered-festivaalilla (USA) ja sitä on esitetty useilla taide- ja VR-festivaaleilla.

Teoksen työryhmä
Konsepti ja koreografia: Hanna Pajala-Assefa
Visuaaliset efektit: Daniel Leggat
Äänisuunnittelu: Janne Storm

Esityskokemus on ilmainen ja tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Taiteilija-tutkija kannustaa tanssin piirissä toimivia henkilöitä osallistumaan tutkimukseen ja siten tuottamaan arvokasta tietoa esitystaiteen uusista digitaalisista muodoista.

Lue tutkijan haastattelu täältä ›