Kuunneltavaa loppuvuoden pitkiin pyhiin: Koneen Säätiön Rajanylityksiä-podcast

ILMOITTAJA: KONEEN SÄÄTIÖ
19.12.2019

Varaudu vuodenvaihteen vapaisiin ja ota luureihisi Rajanylityksiä-podcast! Podcast vie kuulijansa viiden erilaisen, Koneen Säätiön rahoittaman hankkeen mukaan tutkimuksen ja taiteen teon välille hieman yllättävällekin matkalle. Tehdäänkö tällaistakin ja saako näinkin ajatella? Toimittaja Veera Luoma-ahon johdolla paneudutaan muun muassa työväenluokkaisuuteen ja ruumiillisuuten, 1970-luvun kokeelliseen uuden aallon musiikkiin sekä vieraillaan luonnontuhopuistossa.

Rajanylityksiä-podcast, osa 1: Miltä työväenluokkaisuus tuntuu kehossa?

Rajanylityksiä-podcastin ensimmäisessä jaksossa kysytään, mitä työväenluokkaisuus 2010-luvulla merkitsee ja miten luokkatausta tulee näkyväksi ruumiissa. Kysymyksiä pohtivat tanssitaiteilijat Laura Lehtinen ja Elsa Heikkilä, ja samoihin asioihin pureutuu heidän vetämänsä Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hanke. Mitä uutta se kertoo meille luokasta ja sen vaikutuksesta omaan kehoon? Kuuntele jakso täällä.

Muut jaksot:
https://koneensaatio.fi/rajanylityksia-podcast-osa-2-miksi-kakasta-saa-puhua-kun-syodaan/
https://koneensaatio.fi/rajanylityksia-podcast-osa-3-kuinka-vihollista-luetaan/
https://koneensaatio.fi/rajanylityksia-podcast-jakso-4-millaista-musiikkia-suomessa-tehtiin-marginaalien-marginaaleissa/
https://koneensaatio.fi/rajanylityksia-podcast-osa-5-millaista-taidetta-voi-tehda-luonnon-tuhoamisesta/