Lasten ja nuorten harrastakotona.fi avaa ovet kotona harrastamiseen

ILMOITTAJA: SUOMEN LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITTO
27.4.2020

Löytyisikö sinulta tai organisaatioltasi jaettava sisältöä lapsille, nuorille tai perheille taiteen kokemiseen, kokeilemiseen ja harrastamiseen?

Lasten ja nuorten harrastakotona.fi avaa ovet kotona harrastamiseen

harrastakotona.fi-sivusto on luotu, jotta lapset, nuoret ja perheet löytäisivät mukavaa tekemistä ja mahdollisuuksia kokea ja kokeilla taidetta poikkeustilanteessakin.

Sivuston ovat tuottaneet Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Kulttuurikeskus PiiPoo ja Lastenkulttuurikeskus Verso yhteistyössä useiden eri lastenkulttuurikeskusten kanssa. Sisältöjen tuottajina ovat mm. suomalaiset lastenkulttuurikeskukset, taiteen perusopetuksen oppilaitokset, taidekasvattajat, taidelaitokset, mediatalot ja taiteilijat.

Harrastakotona.fi on lapsille ja nuorille suunnattu harrastamisen paikka netissä. Sivuilla on ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen. Helppokäyttöisille sivuille on valittu taidetekemistä aina parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin. Lapsi voi tutustua sivuihin yksin tai vanhemman kanssa. Sivujen sisältöjä voidaan käyttää myös etäopetuksessa. Sivuilta löytyy lisäksi esitystallenteita, virtuaalivierailuja sekä kalenteri, jossa näkyy tulossa olevia live stream -esityksiä. Sivut on tuotettu suomeksi ja ruotsiksi.

Sivustolta löytyy monipuolista tekemistä sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti. Sisältöjä päivitetään kaikkien taiteenalojen parista, ja uutta sisältöä voi vinkata suoraan sivuston tekijöille verkkosivuilla. Harrasta kotona -tiimi tutustuu kaikkiin sisältöihin ja varmistaa, että ne soveltuvat lapsille ja nuorille. Sivuston linkit ohjaavat eri julkaisijoiden nettisivuille, ja jokainen sisällöntuottaja vastaa itse sisällöstään.

Jokaisella taiteen ja kulttuurin tekijällä on mahdollisuus olla valtakunnallinen toimija, kun sisällöt tavoittavat netin välityksellä kaikki lapset ja nuoret Suomessa.

Harrastakotona.fi-sivuilta löydät Vinkkaa sisältöä -lomakkeen, jonka kautta aineistot ohjautuvat eteenpäin: https://www.harrastakotona.fi/info/vinkkaa-sisaltoa/

Julkaisukriteerit harrastakotona.fi-sivustolla