LIFT – New dimensions of media, arts & culture – Avoin esityshaku (Helsinki) DL 6.6.

ILMOITTAJA: TAITEEN EDISTÄMISKESKUS
3.6.2019

Helsinki, Kaapelitehdas (Merikaapelihalli) 24.10.2019

Työmahdollisuus esiintyville taiteilijoille

Tapahtuman sisältöryhmä etsii esiintyvää ryhmää vuoden 2019 LIFT-tapahtumaan.

ETSITÄÄN ESITTÄVÄN TAITEEN TEOSTA!

Tämä haku koskee esittävän taiteen kokonaisuutta, teosta, joka tapahtuu kokonaan tai pääosin yleisön joukossa. Esitys on esiintyjien tilassa toteuttama teos, joka luo kontrastin nopealle tapahtumaympäristölle.

Esityksen tarkoituksena on tarjota taiteellinen levähdyspaikka impulssi-intensiiviseen tapahtumatilaan.

Teos voi tapahtua kokonaan yleisön joukossa tai siitä voi olla joitakin osia myös rajatulla lavatilalla. Esitys voi olla toistettava ja pitkäkestoinen. Koska tapahtuma-alue ja vierasmäärä on suuri, suositaan teoksia, joissa on mukana monta esiintyjää. Koska tapahtumassa tapahtuu samaan aikaan paljon, on suotavaa, että esitys erottautuu estetiikallaan tai muutoin tapahtumavieraista, kerää ns. helposti huomion itseensä. Teoksessa voi olla virtuaalisia tai teknologian varaan rakentuvia elementtejä, mutta tällöin näiden mahdolliset kustannukset tulee ottaa tarjouksessa huomioon. Teos ei voi perustua puheelle tai äänelle.

Pyydämme tarjouksia edellä kuvattuihin tarpeisiin sopivista esityksistä. Teos tai sen konsepti voi olla jo aikaisemmin jossakin toteutettuja.

Tarjouksesta on toivottavaa käydä ilmi:
– esityskonsepti (mitä, miten)
– kuvaus toteuttavasta tahosta tai työryhmästä, mahdolliset aikaisemmat (vastaavat) teokset
– työryhmän vastaava henkilö/vastaavat henkilöt ja lyhyt esittely
– kuvia tai videota aikaisemmista teoksista tai inspiraatiosta tarjotulle teokselle
– esityksen kesto, tila- ja tekniset vaatimukset
– kokonaisuuden hinta laskutettuna palveluna sisältäen kaikki toteutuksen kulut (laskuttava taho + ALV-kanta mainittava)

LIFT:n sisältötyötyöryhmä tekee päätöksen valittavasta esityksestä taiteellisen sisällön perusteella. Tämän jälkeen tarjouksen pohjalta neuvotellaan tarkemmin esityksen toteutuksen reunaehdoista. Sisältötyöryhmä koostuu YLE:n, Kaapelitehtaan, Taiken ja Takun toimijoista.

Lisätiedot ja tarjouksen jättäminen
Lisätietoja antaa Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden läänintaiteilija Iiro Heikkilä: iiro.heikkila@taike.fi tai 0295 330844.

Tarjous jätettävä 6.6.2019 mennessä Iirolle otsikolla ”LIFT 2019 esitystarjous” pdf-muodossa yhtenä tiedostona.

Valitusta teoksesta tai teoksista ilmoitetaan tarjouksen jättäneille kesäkuun aikana.

LIFT – New Dimensions of Media, Arts & Culture
LIFT on median, taiteen ja kulttuurin ammattilaistapahtuma, jonka pääjärjestäjinä ovat YLE sekä Kaapelitehdas. Tarkoituksena on luovien toimijoiden yhteistyön, dialogin ja uusien yhteistyömahdollisuuksien vahvistaminen. Tapahtuma suuntaa tulevaisuuteen ja se luotaa median taiteen ja kulttuurin osaa teknologisoituvassa maailmassa. Tapahtuman kumppaneita ovat mm. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU sekä Taiteen edistämiskeskus (Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma).

LIFT koostuu median ja taiteen huippuammattilaisten puheista, keskusteluista ja esityksistä ja se striimataan YLE Areenaan. Kansainvälinen tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, esiintyjiä loppuunmyydyssä tapahtumassa oli yli 100.