Liikelaatikko -tanssipeli ilmestynyt

ILMOITTAJA: ITAK
6.8.2018

Lisätietoja: https://itak.fi/projects/liikelaatikko

Liikelaatikko on uusi, päivitetty versio Tanssisäkki-pelistä. Se on vuorovaikutuksellinen luovaan ajatteluun ja keholliseen ilmaisuun painottava pelikokonaisuus.

Ohjaus- ja opetuskäyttöön tarkoitettu peli on suunniteltu työryhmässä, johon ovat kuuluneet Anniina Aunola, Riitta Honkanen, Saara Räsänen sekä graafinen suunnittelija Riikka Eskelinen. Uuden Liikelaatikko-pelin suunnittelun lähtökohtana on käytetty Tanssisäkin sisältöä sekä peliä ohjanneiden tanssinopettajien käyttökokemuksia pelistä.

Tanssisäkki-peli

Tanssisäkki on kuopiolaisten tanssitaiteilijoiden Anniina Aunolan ja Laura Lahden Itäisen tanssin aluekeskukselle suunnittelema (2008) liikeilmaisuun kannustava peli. Tanssisäkin teoriapohjasta on vastannut tanssinopettaja Eeri Pihlajakari ja visuaalisen ilmeen on suunnitellut Mirkka Nyrhinen.

Peli kuuluu Aktiivinen lapsuus ja nuoruus Kuopiossa -ohjelman Kulttuuripolkuun; 6.luokkalaisten tanssipolku sisältöön.
Katso video Tanssisäkin pelaamisesta K-kanavalta.

Liikelaatikko-peli sisältää

Liikelaatikko rakentuu kolmesta pelistä; Toimiva keho, Kertova keho ja Muuttuva keho. Jokainen peli sisältää 3-4 tehtävää. Ohjaaja voi määritellä pelin sisällön ohjattavan ryhmän mielenkiinnon kohteiden, valmiuksien, tarpeiden tai käytettävissä olevan ajan mukaan.

Toimivan kehon tehtävät ovat luokiteltavissa ryhmätyön klassikoiksi. 
Kertova keho rakentuu sanaselitysten ympärille. Tehtävien arvuuttaminen toteutetaan kehoa käyttäen.
 Muuttuvan kehon tehtävät painottavat luovaan ajatteluun ja ilmaisuun.

Pelien tehtävät ovat pelattavissa itsenäisinä harjoitteinaan, yhtä omavalintaista peliä pelaten (esim. Toimivan kehon -tehtävät) tai yhdistämällä pelien tehtäväsisältöjä keskenään. Jokaisen tehtävän päällä on Ohjekortti, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot tehtävän ohjaamiseen. Ohjekorttien lisäksi pelitilanteessa voidaan käyttää Jokerikortteja, joiden avulla tehtävien muokkaaminen on helppoa.

Tiedustelut ja tilaukset: itak@itak.fi

Muistathan mainita tilauksen yhteydessä omat yhteystietosi, osoitteen johon Liikelaatikko toimitetaan sekä laskutettavan tahon (jos eri kuin tilaaja).

Hinta: 59 euroa (sis. alv 24%) + toimituskulut
Toimitus: 3-10 päivää, maksetaan laskulla.