Liikelaiturin kesäresidenssit haussa 7.12.2016 mennessä

ILMOITTAJA: SISÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS
30.11.2016

SISÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS / PIRKANMAA
LIIKELAITURIN KESÄRESIDENSSI 2017 HAETTAVANA

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa julistaa haettavaksi Liikelaiturin kesäresidenssin vuodelle 2017. Residenssin hakuaika on 21.11.-7.12.2016.

Liikelaiturin kesäresidenssi myönnetään kesä-heinäkuun ajalle ensisijaisesti pirkanmaalaisille tanssitaiteilijoille tai ryhmille taiteellista työskentelyä varten. Liikelaiturin kesäresidenssi voidaan myöntää myös alueen ulkopuolelta tuleville yksittäisille tanssitaiteilijoille tai työryhmille. Palkka-, matka- tai majoituskustannuksia ei kateta residenssin puolesta, joten muualta tulevalla pitää olla jo valmiina yhteys Tampereella olemiseen.

Kesäresidenssitaiteilija voi työskennellä teoskeskeisesti tai halutessaan tehdä taiteellista työtään myös work in progress -periaatteella. Residenssitaiteilija voi työskennellä Liikelaiturilla yksin tai työryhmän kanssa.

Taiteilijalle tarjotaan työskentely- ja esitystila Liikelaituri 1-4 viikoksi. Pääsääntöisesti työskentely on 6 t/pv, siten että se voi mahdollistaa kahden taiteilijan työskentelyn saman päivän aikana. Tarpeen mukaan ja perustelujen kera Liikelaituri voidaan myöntää taiteilijalle myös pidemmäksi ajaksi.

Liikelaiturin kesäresidenssitoimintaan kuuluu, että valitut taiteilijat esittäytyvät julkisesti alueen ammattilaisille. Ammattilaisille kesäresidenssitaiteilijat antavat mahdollisuuden perehtyä syvällisemmin työskentelymetodeihinsa mm. avointen harjoitusten, työpajan, kurssin, demon tai ammattilaistapaamisen kautta. Lisäksi halutessaan taiteilijat voivat pitää julkisen näytön omasta työstään joko esityksen, presentaation, työpajan tai installaation muodossa.

Liikelaiturin kesäresidenssiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään sähköpostitse 7.12.2016 klo 15.45 mennessä osoitteeseen: haku@sisasuomentanssi.fi Kirjoita otsikoksi: Kesäresidenssi. Vapaamuotoisen hakemuksen tulee sisältää:

– hakijan tiedot ja lyhyt esittely sekä työryhmän jäsenten esittelyt
– tiivis työskentelysuunnitelma
– alueen ammattilaisille suunnattu toiminta
– mahdollinen julkinen esiintyminen
– aikataulutoiveet, jos pidemmästä ajasta kyse perustelujen kera

Tiedustelut
Toiminnanjohtaja Piia Kulin p. 050 552 1138 / piia.kulin@sisasuomentanssi.fi

Päätökset Liikelaiturin kesäresidenssistä tehdään joulukuun 2016 aikana.