Marjaterttu Willmanin workshop/audition Ballet Finlandilla Helsingissä

ILMOITTAJA: MARJATERTTU WILLMAN
28.3.2017

StepUp Schoolin tiloissa
Kaikukatu 4 A, 00530 Helsinki

Aikataulu:
Ma 10.4. klo 10.00-14.00
TI 11.4. klo 10.00-14.00
Ke 12.4. klo 11.00-14.00

Hinta Ballet Finlandin jäsenille 35€ ja muille 45€

Ilmoittautumiset osoitteeseen info@balletfinland.com
Laita ilmoittautumiseen osoitetiedot ja ilmoita jos olet Ballet Finlandin jäsen.

Marjaterttu Willmanin työpajassa tutustutaan koreografin taiteelliseen maailmaan ja liikekieleen työstämällä erilaisia liikemateriaalikokonaisuuksia, jotka pohjautuvat Willmanin teoksiin. Liike haastaa tekijänsä monipuoliseen keskustankäyttöön, koordinaation hallintaan, liikkeen artikuloinnin kirkastamiseen ja fyysiseen keholla ilmaisuun. Liikkeellä ilmaisu on harjoituskokonaisuuksien keskeinen tekijä. Työpajassa otetaan hiki pintaan ja kannustetaan osallistujia haastamaan itsensä keholliseen työskentelyyn.

Työpaja aloitetaan lämmittelytunnilla, jossa tehdään vaihdellen improvisaatiota ja ohjattuja liikekokonaisuuksia jatkuvana flowna. Kokonaisuus tarjoaa osallistujille holistisen tavan lämmittää kehoaan keskivartalo tekemisen keskipisteenä. Vaihtelu improvisaation ja ohjatun liikemateriaalin välillä vaikuttaa lihasten hermotukseen, mielen hereillä oloon, kehon tiedostamiseen ja tekniikkaan. Ohjatut liikekokonaisuudet sisältävät harjoitteita ja ominaisuuksia sekä nykytanssista että baletista. Kehoa lämmitetään kokonaisvaltaisena instrumenttina, jonka energia suunnataan painon maadoittamiseen ja pituuden löytämiseen samanaikaisesti. Nilkkojen, lonkkien ja polvien monipuolinen työ otetaan huomioon. Selkärangan liikkuvuus kaikkiin suuntiin on keskeinen.

Lämmittelytunnin jälkeen työpajaa jatketaan koreografisilla kokonaisuuksilla. Willmanin liikekieltä on kuvailtu muotoja hakevaksi, pragmaattiseksi, suuria liikekaaria sekä gestiikkaa tasapainoisesti vuorottelevaksi liikekieleksi. Tanssijat kuvaavat sitä haastavaksi, mutta samalla orgaaniseksi ja miellyttäväksi keholle. Willmanin liikekieli on nykytanssia, jossa on nähtävissä vaikutelmia eri nykytanssikoreografeilta joiden kanssa hän on tehnyt töitä vuosien varrella sekä klassisesta baletista.

Työpajassa kannustetaan osallistujia kommunikoimaan koreografin kanssa mahdollisimman paljon. Kysymykset liikekvaliteetista, liikkeen rytmityksestä ja eri liikkeiden suhteesta toisiinsa tarjoavat osallistujalle mahdollisuuden syventää suhdettaan uuteen liikekieleen. Koreografin ja tanssijan kommunikaation välityksellä tanssija voi myös peilata omia taiteellisia lähtökohtiaan koreografin taiteelliseen maailmaan.

www.willmandancecompany.fi

www.facebook.com/WillmanDanceCompany

Koreografi etsii uusia tanssijoita tuleviin teoksiinsa.

Marjaterttu Willman toimii nykytanssiryhmä Willman Dance Companyn koreografina ja taiteellisena johtajana. Tanssiryhmä koostuu taiteilijoista, joita yhdistää intohimo tanssiin ja näyttämötaiteeseen.
Marjaterttu Willman uskoo liikkeeseen ja sen kykyyn puhutella. Willmanin koreografisen maailman tekee omaleimaiseksi assosiaatioon perustuva dramaturgia, musiikkiin pohjautuva draaman kaari, liikkeellinen ilmaisu sekä musiikin ja liikkeen tiivis yhteistyö.

Willman toimii myös Kansallisbaletin tanssijana. Hän on tehnyt ryhmässä monipuolisen uran vuodesta 1994 lähtien tanssien solisti- ja corps de ballet-rooleja sekä nykytanssiteoksissa että klassisissa baleteissa.
Willmanin viimeisimpiä kantaesityksiä ovat olleet Bensa virtaa kovasti suonissa Vantaan Tanssiopiston Rikka- opetusteatteriryhmälle 2016, Willman Dance Companyn Old people, odd people Tanssin Voima festivaalilla 2015 ja Ankkurit irti Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen ammattikoulutuksen nykytanssiopiskelijoille 2014. Willman Dance Company vieraili äskettäin Karibialla kutsuttuna esiintymään Edanco nykytanssifestivaalille Santo Domingoon, Dominikaaniseen Tasavaltaan 29-30.9.2016. Ryhmä esitti festivaalilla teoksen Old people, odd people.