Minä ja muut eläimet -työpaja tanssin ammattilaisille ja -opiskelijoille | Helsingissä 1.–4.12.

ILMOITTAJA: MATILDA AALTONEN
10.11.2021

Millä tavoin tanssi voi toimia reittinä lajienväliseen yhteyden kokemukseen? Miten oma eläimyyteni tulee tanssituksi? Voinko esittää muita eläimiä ihmispositiosta käsin?

Työpajassa tutkimme luovasti ja uteliaasti suhdettamme muihin eläimiin. Tanssitaiteilija Matilda Aaltonen jakaa omia taiteellisia praktiikoitansa ja eläinkysymyksiä tutkitaan yhdessä liikkuen sekä keskustellen. Työpajan lähtökohtana toimii Aaltosen työ ”Voiko eläintä kertoa? Eläinten käsitteellistämisen haasteet tieteissä ja taiteissa” -tutkimushankkeessa, jossa hän on saanut Koneen säätiön apurahan turvin ihmetellä lajienvälistä yhteiseloamme nyt jo vuoden ajan.

Kolmipäiväinen työpaja on suunnattu tanssin tai muun esittävän taiteen ammattilaisille, joita kiinnostaa ruumiillinen työskentely ja eläinkysymykset. Myös ammattiopiskelijat ovat tervetulleita.

Työpaja on maksuton, mutta vaatii ilmoittatumisen.

 

Aika ja Paikka:

Ke 1.12. klo 16–20, pe 3.12. klo 16–20 ja la 4.12. klo 13–17.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, Helsinki.

Ilmoittautuminen:

Laita sähköpostiviesti Matilda Aaltoselle osoitteseen noora.matilda.aa@gmail.com.

Työpaja täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä! Pidän osallistujamäärän pienenä, maksimissaan 10 henkilöä, joten toivon osallistujien sitoutuvan olemaan läsnä työpajan kaikkina päivinä.

Työpajassa työskennellään kosketuksen kanssa ja ollaan lähikontaktissa. Osallistujilla tulee olla kaksi koronarokotetta otettuna, tai vaihtoehtoisesti yksi rokote otettuna ja tauti sairastettuna.

 

Työpajan ohjaaja

Matilda Aaltonen on helsinkiläinen tanssi- ja esitystaiteilija. Hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi keväällä 2020 ja tekee tällä hetkellä Taidealojen erilliset opettajan pedagogiset opinnot -koulutusta Taideyliopistossa. Aaltosen taiteellinen työ liikkuu ruumiillisen tiedon sekä kaikenlajiset huomioivan havainnoinnin ja merkityksien alueilla. Häntä kiehtoo tanssin mahdollisuus löytää ja määrittää uudelleen ihmisruumis.

matildaaaltonen.com

Työpajaa tukee Taiteen edistämiskeskus.