Muistutus: Sukset ristiin susirajalla – poikkitaiteellinen tanssileiri 2017

ILMOITTAJA: MOONA NEVALAINEN
19.6.2017

Nurmeksen jo legendaarinen tanssin ja ystävätaiteenlajien leiri Sukset Ristiin Susirajalla on täällä taas!

Tänä kesänä tämä tarjonnaltaan jälleen sopivasti uudistunut ja ilmapiiriltään kaikkia kannustava leiri järjestetään 3-8.7.2017.

Kyseessä on 25-vuotis –juhlaleiri, joten kurssien ja loistavan paikallisen kasvisruoan lisäksi luvassa on poikkitaiteellisia minispektaakkeleja ja vähintäänkin ihmispyramideja.

Tämän vuoden korkeatasoisia kursseja antavat leirin taiteellinen johtaja Elina Pirinen (nykytanssi ja performatiivinen improvisaatio), Samuli Nordberg (kollektiivinen ja kehollinen ajattelu hetkellisissä kollektiiveissa), Sonya Lindfors (urbaani tanssi), sekä Heidi Väätänen (paikkasidonnainen kirjoittaminen) ja Ida Olsonen (laulu).

Elina Pirinen: nykytanssi ja performatiivinen improvisaatio

Kurssilla työskennellään ruumiin ja psyyken yhteisten estetiikkojen löytämisen ja vahvistamisen parissa. Ruumiillisen työskentelyn kanssa rinnakkain sukelletaan myös kielen, tekstin ja assosiatiivisen liverunouden menetelmiin sekä synnytetään taiteellis-ruumiillista ajattelua yhdessä säveltaiteen ja musiikin kanssa. Kurssilaiset pääsevät monella tavalla rakentamaan oman ruumiin ja performatiivisuuden välistä dialogia ja melskaamaan oman tunteellisen ruumiin parissa. http://www.elinapirinen.com

Sonya Lindfors: Urbaani tanssi

Urbaani tanssi on sateenvarjotermi, jonka alle asettuu suuri joukko improvisaatiopohjaisia tansseja. Tämän sateenvarjon alla, Sonyan hellässä ja hikisessä otteessa, heilutellaan lihoja, sheikataan pyllyä esiäitien kanssa, etsitään kadonnutta cosmista energiaa ja voimaannuttaan tanssimalla yhdessä. ”When you shake yourself the universe shakes with you.” http://www.sonyalindfors.com

Samuli Nordberg: Kollektiivinen ja kehollinen ajattelu hetkellisissä yhteisöissä.

Opetuskokonaisuus keskittyy tutkimaan esitystapahtuman hetkellä syntyvän yhteisön kommunikointia ja siihen liittyviä tekniikoita.

Yhteisön muodostavien osallistujien erilaiset taustat, kehot ja motivaatiot muodostavat lähtökohdan esitystapahtuman näyttämölliselle ajattelulle. Yhteisön muodostama näyttämöllinen ajattelu synnyttää esitystapahtuman kulloisenkin estetiikan ja muodon.

Heidi Väätänen: Paikkasidonnainen kirjoittaminen

Millaista kirjoitusta sinussa herättää vaikka niitty, palju tai pimeys? Millaiset paikat ja tilat innoittavat sinua kirjoittamaan? Tänä vuonna kirjoittamisen työpajassa tuotetaan erilaisia paikkasidonnaisia tekstejä, joiden esityksellistä potentiaalia tutkitaan yhdessä myös leirin muiden työpajojen kanssa.

Ida Olsonen: Laulu

Rakennamme kurssilla äänimaisemia ja ennenkuulumattomia kappaleita jokaisen omasta äänestä liikkeelle lähtien. Kurssilaiset pääsevät niin Bobby McFerriniltä lainattujen circle songien kuin vapaan, hetkessä tapahtuvan improvisoinnin pariin. Laulupajassa koko keho otetaan käyttöön!

Kurssit jakautuvat ryhmiin pystymetsä (alkeet), pitkään harrastaneet ja ammattilaiset /ammattiopiskelijat. Ilmoittautumisen yhteydessä laitathan arvion siitä mihin ryhmään aiot hypätä. Tämä ei ole lopullinen ja peruuttamaton vala, vaan pelkästään arvio, jonka perusteella tiedämme, minkä kokoisia ryhmiä on tulossa.

Leirin kaikkine kokemuksineen saa itselleen hintaan 360e, joka sisältää opetuksen, majoituksen sekä ruokailut. Ilmoittautuminen osoitteeseen suksetristiinsusirajalla@gmail.com.

Ilmoitathan viestissä puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, mahdolliset erityisruokavaliot sekä sen edellä mainitun tasoarvion. Majoitus tapahtuu Nurmeksen Ammattiopiston asuntolassa, eli ystävien kesken Riesling Parvekkeella. Majoittumaan pääsee 2.7. klo 14 eteenpäin ja check-out on 9.7. kello 12 mennessä. Tunnit alkavat 3.7. aamulla ja kestävät la 8.7. iltaan asti, joten suosittelemme varaamaan erilliset matkustuspäivät jos tulet susirajalle kaukaa.

Ohjeet maksua varten saat ilmoittautumisen vahvistuksessa. Leirimaksu on oltava maksettuna 2 viikkoa ennen leiriä, joka on myös viimeinen peruutuspäivä. Tai jos tekee tiukkaa, voit neuvotella maksusuunnitelman kanssamme. Sairastapauksissa rahat palautetaan lääkärintodistusta vastaan.

Tämän vuoden leirille otetaan 80 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Tuliko kysyttävää? Kysy pois! Leirin toiminnanjohtaja Moona Nevalainen vastaa kaikkiin asiallisiin ja myös asiattomiin kysymyksiin yllämainitussa sähköpostiosoitteessa.

Tervetuloa koivujen ja ruumiillisen taiteen kaupunkiin!