Muistutus: Tule mukaan etsimään nuorille kesätöitä!

ILMOITTAJA: PLAN INTERNATIONAL SUOMI
9.2.2017

Plan International Suomi on käynnistynyt Yhdessä kesätyöhön -hankkeen. Etsimme nyt kulttuurialan toimijoita mukaan Kulttuurirahaston kannatusyhdistyksen rahoittamaan hankkeeseen. Tavoitteenamme on löytää lähes 200 kesätyöpaikkaa kesälle 2017.

Ideana on yhteinen tekeminen: kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset 15-17 v. nuoret tekevät 2 viikon pituisen kesätyöjaksonsa yhdessä. Jokaisen työnantajan tulisi työllistää vähintään 2 nuorta.

Kesätyön sisältö

Työ voi olla lähes mitä vaan kunhan alaikäisen nuoren työtä koskevat säännökset täyttyvät. Kesätyöntekijöiden nuoren iän vuoksi kaikki rutiiniluonteiset toimisto-, pakkaus-, siistimis-, roudaus- ja järjestelytyöt ovat parhaita. Myös lasten kesäleirit ja kerhot sopivat työtehtäviksi.

Projektipilotti vastaa kustannuksista.
Työnantajavelvoitteista vastaa työnantaja, mutta yhdistyksillä on mahdollisuus laskutta palkkakulut jälkikäteen projektilta. Palkka on noin 360 euroa/2 viikkoa.

Yhteistyö tarjoaa työnantajalle mahdollisuuden yhteiskuntavastuun kantamiseen. Sen avulla on helppo tutustua monikulttuurikysymyksiin ja tukea nuoria työelämän alussa.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: maahanmuuttajatyön päällikkö Hanna Nurmi, hanna.nurmi@plan.fi; 045-657 5655.