Musiikki- ja nukketeatterin erikoistumiskoulutus alkaa keväällä 2019

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
2.3.2018

Yrkeshögskolan Novian ja Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian yhteistyössä toteutettava musiikki- ja nukketeatterin erikoistumiskoulutus alkaa maaliskuussa 2019.

Koulutus on suunnattu Pohjoismaissa toimiville näyttelijöille, musikaaliartisteille, nukketeatterinäyttelijöille sekä tanssijoille ja fyysiseen teatteriin suuntautuneille näyttelijöille. Hakijoilta edellytetään alan AMK-tutkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittamista tai muulla tavoin suoritettua ja hankittua koulutusalalla tarvittavaa tietoa sekä alan kokemusta.

Koulutuksen tavoitteena on musiikki- ja nukketeatterin sekä fyysisen ja visuaalisen teatterin taidemuotoja yhdistelemällä syventää alojen ammattiosaamista sekä kehittää alojen välisiä verkostoja. Koulutuksessa syvennytään mm. devising metodiin, nykytanssiin ja body percussion menetelmään sekä nukketeatterin syventävien opintojen osalta mm. liikkeen ja materiaalin sekä objektien yhdistämiseen ja hyödyntämiseen näyttämöllä. Lisäksi koulutus tarjoaa opetusta ensemble- sekä soololaulamiseen.

Koulutuksen vastuuopettajina toimivat ohjaaja & koreografi Jakob Höglund ja nukketeatterin opettaja Ari Ahlholm. Koulutuksen pedagogeina tulee vierailemaan kansainvälisiä huippuartisteja musiikkiteatterin ja visuaalisen & fyysisen teatterin alalta kuten teatteriohjaaja Caroline McSweeney, tanssija & koreografit Mari Carrasco ja Jonas Nermyr sekä laulupedagogit Helena Jonason ja Sanna Kurki-Suonio. Nukketeatterialan merkittävinä kansainvälisinä vierailevina pedagogeina toimivat muun muassa ohjaaja & koreografi Bernard Cauchard sekä Duda Paiva Companyn taiteellinen johtaja & nukketeatteriesiintyjä, tekijä, suunnittelija Duda Paiva.

Koulutuksen lopullisena tuotoksena toteutetaan uusi musiikki- ja nukketeatteriteos Turun ruotsalaisessa teatterissa (ÅST). Ensi-iltansa 19.9.2019 saava esitys pohjautuu Suomen kansalliseepos Kalevalaan ja sen ohjaa Jakob Höglund.

Koulutuksen kesto: 18.3.2019-25.5.2019. Kesätauon jälkeen 5.8.2019 harjoitukset jatkuvat Turun ruotsalaisessa teatterissa (ÅST).

Hakuaika koulutukseen on 28.2.-16.4.2018 hakulomakkeella.