Näyttely Teatterimuseossa 29.9. alkaen: Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry 80 vuotta

ILMOITTAJA: TEATTERIMUSEO
14.9.2017

SIIVET KANTAPÄISSÄ
Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry 80 vuotta
Näyttely Teatterimuseossa 29.9.2017−7.1.2018

Teatterimuseossa nähtävä Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n 80-vuotisjuhlanäyttely kertoo ammattiliiton historiaa valokuvien, esineiden ja esiintymispukujen kautta. Näyttely kertoo pitkäjänteisestä työstä, jota taiteilijat ja Liitto ovat tehneet sen eteen, että tanssi ja vuodesta 2005 liittoon kuulunut sirkus nähdään nykyään elävinä ja arvokkaina taiteenlajeina, joiden asemaa ei kyseenalaisteta.

Suomen Tanssitaiteilijain Liitto perustettiin 11.4.1937. Tilaus ja tehtävä liitolle oli ilmeinen, sillä tanssijoiden taiteellista, ammatillista ja taloudellista asemaa oli tarve parantaa. Taiteenlajin arvostuksen lisäämisen lisäksi ammattiliitto on ollut ajamassa tanssijoiden asiaa muun muassa palkkatariffien, apurahojen sekä koulutus- ja esiintymismahdollisuuksien muodossa. Sirkustaiteilijat liittyivät liittoon vuonna 2005 ja vuonna 2013 Suomen Tanssitaiteilijain Liitto muuttui Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat STST ry:ksi.

Esillä on kiinnostavaa kuvamateriaalia niin näyttämöltä kuin harjoitussalistakin. Esiintyjyyden ja teosten estetiikan muutokset sekä myös kentän muuttuminen tulevat hyvin ilmi juuri valokuvien kautta. Esillä on myös käsiohjelmia sekä muita dokumentteja vuosien varrelta sekä upeita esiintymispukuja sekä asusteita Teatterimuseon kokoelmista.

Lisätietoja: http://www.teatterimuseo.fi/nayttelyt/vaihtuvat-nayttelyt/siivet-kantapaissa/