Nykytanssista esseeksi -kurssi 2.11.-7.12. Helsingissä

ILMOITTAJA: LIIKKEELLÄ MARRASKUUSSA
11.9.2019

Tervetuloa Nuoren Voiman Liiton järjestämälle Nykytanssista esseeksi -kurssille! Kurssilla katsotaan nykytanssiesityksiä, kirjoitetaan niiden pohjalta essee ja saadaan palautetta omasta tekstistä.

Kurssin ohjaa kriitikko Maria Säkö ja se pidetään Liikkeellä marraskuussa -festivaalin yhteydessä.

Kurssi kokoontuu 2.11. klo 16.30 sekä 3.11., 9.11. ja 7.12. klo 11-17.

Kurssin kulku
Ensimmäisellä kerralla tavataan 2.11. Kiasmassa, ja katsotaan kaksi nykytanssiesitystä Kiasmassa ja Stoassa. Tavataan Kiasman aulassa klo 16.30 alkaen ja tutustutaan vapaamuotoisesti ennen katsottavia esityksiä.

Seuraavana päivänä 3.11. on ensimmäinen opetuskerta, jolloin perehdytään esseeseen lajina sekä esimerkiksi esseen ja kritiikin kirjoittamisen eroihin. 9.11. kerralle jokainen tekee esseesynopsiksen, jonka myötä lähdetään työstämään omaa esseetä ohjaajan ja muiden osallistujien palautteen pohjalta.

Kurssin viimeinen kerta on 7.12., jonne tuotetaan jo valmista tekstiä sekä saadaan vinkkejä tekstin viemiseksi eteenpäin.

Kurssilla katsottavat esitykset ovat Théo Mercier & Steven Michel: Affordable Solution for Better Living ja Eleanor Bauer: A lot of moving parts.

Varaathan kalenteristasi ajan molemmille esityksille, sillä teosten katsominen on osa kurssia. Kurssiin sisältyy myös ennakkomateriaaleja, jotka ohjaaja lähettää inspiraatioksi ennen kurssia.

Kurssi on suomenkielinen. Varaathan mukaan oman tietokoneen/muut kirjoitusvälineesi. Valitettavasti kurssitila ei ole esteetön.

Ilmoittautuminen
Kurssille valitaan 12 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Otsikoi sähköpostiviestisi ”Nykytanssista esseeksi + oma nimesi”. Kerro viestissä nimesi, osoitetietosi, puhelinnumerosi, sähköpostisi ja syntymäaikasi. Voit liittyä samalla myös Nuoren Voiman Liiton jäseneksi (jäsenmaksu 20 e). Kerro myös, jos olet jo liiton jäsen.

Ilmoittautumiset 8.10. mennessä osoitteeseen sofia.koistinen@nuorenvoimanliitto.fi

Nykytanssista esseeksi

Lämpimästi tervetuloa mukaan!