Oikea Terveyskeskus: Työpaja Helsingissä

ILMOITTAJA: SAMI HENRIK HAAPALA
20.4.2017

Oikea Terveyskeskus: Työpaja|The Real Health Center: A Workshop

Työpaja opettaa osallistavien ja immersiivisten esitysten teoriaa ja erityisesti käytäntöä. Osallistavat esitykset tarkoittavat laajaa kirjoa esityksiä, jotka käyttävät mm. pelisuunnittelun ja aktivismin keinoja laajentamaan perinteistä esityskäsitystä. Immersiiviset esitykset käsitetään usein esityksinä, jotka upottavat katsojan teoksen näyttämökuvaan, mutta laajemmin ymmärrettynä ne tarkoittavat esityksiä, jotka haastavat esitysten perinteisen katsoja-aseman.

Työpaja antaa välineitä toteuttaa tämänkaltaisia esityksiä käyttäen esimerkkitapauksena osallistavaa ja immersiivistä esitystä ’Oikea Terveyskeskus’, joka toteutettiin vuosi sitten samassa ympäristössä missä myös tämä työpaja tapahtuu.

Työpaja keskittyy osallistavien ja immersiivisten esitysten suunnitteluun ja erityisesti niissä tapahtuvaan esiintymiseen.

Työpajassa opit

– Ottamaan esityksen kontekstin konkreettisesti osaksi taiteellista työskentelyä
– Osallistavien esitysten poliittisia ulottuvuuksia
– Pelisuunnittelua ja osallistamisen mekanismeja esittävissä taiteissa
– Intimiteetin ja sen rajojen neuvottelua
– Moniaistisen esiintymisen tekniikkaa suhteessa osallistujaan
– Aistimaan ja ymmärtämään esityksen ympäristön merkityksenluojana ja itsenäisenä toimijana

Työpaja tapahtuu kaupunkimetsässä. Paikalle pääsee suoralla bussiyhteydellä keskustasta. Lähellä on ulkoilumaja, josta voi ostaa ruokaa ja mistä löytyvät wc-tilat. Huonon sään sattuessa osa työpajasta voidaan siirtää sisätiloihin. Työpaja on Sami Henrik Haapalan taiteellisen väitöksen toinen osa, joten osia työpajasta dokumentoidaan tutkimuskäyttöön.

KEILLE: Työpaja on suunnattu erityisesti esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille. Mikäli et kuulu näihin lähetä ennen ilmoittautumistasi lyhyt motivaatiokirje osoitteeseen sami@centerforeverything.com. Samaan osoitteeseen voi lähettää myös kaikki muut työpajaa koskevat tiedustelut.

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU: Molemmat tapahtuvat suoraan Kaiken keskuksen verkkokaupassa osoitteessa

http://holvi.com/shop/everything

AIKA JA PAIKKA: Ke 23. 8 – pe 25. 8. klo 16 – 20 ja la 26. 8 klo 14 – 18 Paloheinän ulkoilumajan läheisyydessä. Ensimmäisen kerran tapaamispaikka kerrotaan ilmoittautumisen yhteydessä.

HINTA: 90 €

OPETTAJA: Sami Henrik Haapala on näyttelijä FIA, tanssija, esitystaiteilija ja antropologi. Hän on tuottanut, ohjannut ja esiintynyt lähes 20 vuoden ajan sekä instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän tekee parhaillaan taiteellista väitöskirjaa Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan osallistavat ja immersiiviset (’upottavat’) esitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1411177932278809/