OKM:n haku valtionosuutta saaville museoille, orkestereille, teattereille koronasta aiheutuvaan lisärahoitustarpeeseen

ILMOITTAJA: OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ
30.10.2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut avustushaut valtionosuuden piirissä olevien museoiden, orkestereiden ja teattereiden sekä kansallisten taidelaitosten toiminnan tukemiseen koronapandemian johdosta aiheutuvaan lisärahoitustarpeeseen.

Hakuaika on 30.10.2020 – 16.11.2020.

Avustus on tarkoitettu valtionosuuden piirissä olevien museoiden, orkestereiden ja teattereiden toiminnan tukemiseen koronapandemiasta aiheutuvien toiminnan rajoitusten johdosta. Tarkoituksena on myös edistää toiminnan jatkumista mahdollisimman joustavasti rajoitusten päätyttyä.

Tavoitteena on tukea teattereiden ja orkestereiden edellytyksiä jatkaa taiteellista ja muuta luovaa työtä sekä museoiden edellytyksiä hoitaa kulttuuriomaisuuden suojeluun, kulttuuriperinnön ja taiteen saatavuuteen sekä asiantuntijapalveluihin liittyviä tehtäviä.

Toinen avustus on tarkoitettu kansallisten taidelaitosten toiminnan tukemiseen koronapandemiasta aiheutuvien toiminnan rajoitusten johdosta. Tarkoituksena on toiminnan jatkumisen turvaaminen mahdollisimman joustavasti poikkeustilanteen päätyttyä. Avustusta voivat hakea Kansallisgalleria, Suomen kansallisooppera ja -baletti ja Suomen Kansallisteatteri.

Tavoitteena on, että kansallisten taidelaitosten taiteellisen ja muun luovan työn tekemisen edellytykset säilyvät koronapandemiasta liittyvästä poikkeustilasta huolimatta.

VOS-laitosten avustuksiin voidaan käyttää yhteensä noin 15 miljoonaa euroa. Kansallisten taidelaitosten avustuksiin voidaan käyttää yhteensä noin 3,5 miljoonaa euroa. Avustusten myöntäminen edellyttää, että eduskunta hyväksyy vuoden 2020 VII lisätalousarvioehdotuksen.

Lisätietoja

Yleisavustus valtionosuutta saavan museon, orkesterin ja teatterin koronapandemian johdosta aiheutuvaan lisärahoitustarpeeseen

Yleisavustus kansallisten taidelaitosten toiminnan tukemiseen koronaepidemian johdosta aiheutuvaan lisärahoitustarpeeseen