Omaishoidon arki – tutkimustiedosta tanssiksi: elokuva ja luento 23.3. Turussa

ILMOITTAJA: TANSSITEATTERI ERI
15.3.2019

Omaishoidon arki – tutkimustiedosta tanssiksi
Rakkauden voima, arjen sidokset, luopumisen tuska. Ensin se järjestyi tutkimustiedoksi ja väitöskirjaksi. Sitten väitöskirja muuntui elokuvaksi tanssiteatterin keinoin.
Miten se oikein tapahtui? Tule katsomaan, kuulemaan ja keskustelemaan!

Turun ensi-ilta lauantaina 23.3. klo 18
Tanssiteatteri ERI, Yliopistokatu 7, Turku

Ilmoittautumiset 19.3. mennessä liput@eri.fi tai 02250 1032.

Maksuton tilaisuus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, omaishoitajille, ammattilaisille, päättäjille, tutkijoille ja opiskelijoille.

Maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisessa tieteellistaiteellisessa kokonaisuudessa kuullaan omaishoidon arkea tutkineen VTT Ulla Tikkasen luento ja nähdään väitöskirjaan perustuva Tiina Lindforsin tanssielokuva. Illan päättävän paneelikeskustelun jälkeen yleisö voi osallistua kysymyksin ja kommentein.

Voiko tieteestä tehdä taidetta? Mitä tutkimustiedolle tapahtuu, kun siitä tehdään tanssitaidetta? Millaista tietoa tanssi tuottaa? Lisääkö tieteen ja taiteen dialogi yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen vaikuttavuutta?
Panelisteina ovat arkkipiispa Tapio Luoma, terveysalan ammattilainen Aki Lindén, tutkijatohtori Anu Laukkanen sekä ohjaaja-koreografi Tiina Lindfors.

Tilaisuuden kesto on n. 2 tuntia.

Tilaisuudessa myydään 20 € tietopaketteja, joissa on tiivistelmä väitöskirjan sisällöstä ja kuvaus elokuvaprojektin etenemisestä. Tulot käytetään omaishoitajien virkistäytymiseen.

Kokonaisuus on osa Tanssiteatteri Erin 30. juhlavuotta 2019.
Hankkeen on rahoittanut Koneen Säätiö.

Väitöskirja Ulla Tikkanen: Omaishoidon arki. Tutkimus hoivan sidoksista.
Valtiotieteellisen tiedekunnan julkaisuja 5/2016. Yhteiskuntapolitiikka.
Unigrafia, Helsinki.

Luettavissa http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-1056-5