On the Lookout vol 4. -onlinekeskustelu 27.4. – Fokuksessa Keski-Eurooppa ja kestävä kiertäminen. Vieraina Christian Watty (Festival euro-scene Leipzig) & Heleen De Boever (Aurora Nova)

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
22.4.2021

Scroll down for English

Esittävien taiteiden kansainvälinen toimintakenttä on parhaillaan muutoksen tilassa, sekä koronapandemian että ilmastokriisin vaikutuksesta. On the Lookout on kaikille aiheesta kiinnostuneille tanssin ja sirkuksen taiteilijoille ja -tuottajille suunnattu verkkokeskustelujen sarja.

Tiistaina 27.4. fokus on Keski-Euroopassa ja kestävässä kiertuetoiminnassa. Puhujavieraat Christian Watty (Festival euro-scene Leipzig) ja Heleen De Boever (Aurora Nova) kertovat ajatuksistaan ja käytännön toimenpiteistään ja suunnitelmistaan. Millä tavalla kansainvälinen kiertäminen saadaan ekologisemmalle pohjalle? Millaisia muutoksia se vaatii ja keneltä? Miltä näyttää kansainvälisyyden tulevaisuus esittävän taiteen festivaalin ja agentuurin näkökulmasta? Miltä esittävien taiteiden lähivuodet näyttävät Keski-Euroopasta käsin?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta, tutustumaan vieraisiin ja kysymään heiltä suoraan polttavimmat kysymyksesi!

Aika: Tiistai 27.4.klo 14-15.30 Suomen aikaa
Paikka: Zoom

Ilmoittaudu 26.4. mennessä tämän linkin kautta: https://forms.gle/LPzUHvruSQFoQiKH8 

Linkki Zoom-tapahtumaan lähetetään kaikille osallistujille 27.4. aamupäivällä.

Keskustelu käydään englanniksi ja sen järjestävät Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset. Vetäjinä toimivat kansainvälisten asioiden päälliköt Katarina Lindholm ja Lotta Nevalainen.

Christian Watty on euro-scene Leipzig -festivaalin johtaja. Ennen tämän nykyteatterin ja tanssin festivaalin johtoon astumista (2021) hän toimi sen taiteellisessa neuvonantajaraadissa vuodesta 2013. Hän on viimeksi toiminut Düsseldorfin Tanzmessen johdossa ja neuvonantajana, sekä myös lukuisten teatterien ja festivaalien parissa Ranskassa ja Saksassa vuodesta 2004. Hän on myös tuottanut tanssin ja nykysirkuksen kiertueita vuodesta 2006.

https://www.euro-scene.de/v2/ 

Heleen De Boever on berliiniläisen esittävien taiteiden agentuuri Aurora Novan kansainvälisestä kiertuemyynnistä vastaava agentti. Heleen vastaa Aurora Novan käynnistämästä “Sustainability Lab” hankkeesta, jossa pyritään löytämään ratkaisuja kestävämpään kansainväliseen kiertuetoimintaan.

https://www.auroranova.org/

On the Lookout on kesäkuussa 2020 käynnistynyt keskustelusarja kansainvälisen työn muutoksista ja polttavista kysymyksistä, tanssin ja sirkuksen näkökulmasta. Kansainväliset vieraat jakavat ajatuksiaan ja vastaavat kysymyksiin. Seuraava keskustelu järjestetään toukokuussa, jolloin fokuksessa on Pohjois-Amerikka.


IN ENGLISH:

Online talk 27.4.: Focus on Central Europe and green touring. Guests Christian Watty (Festival euro-scene Leipzig) and Heleen De Boever (Aurora Nova) 

The international field of performing arts is undergoing change both due to the Covid-19 pandemic and the climate emergency. On the Lookout is a series of online talks for all dance and circus artists and producers interested in the topic.

On Tuesday 27th April we focus on Central Europe and green touring. Guest speakers Christian Watty (Festival euro-scene Leipzig) and Heleen De Boever (Aurora Nova) share their thoughts and examples on how the environmental aspects of touring performing arts productions can be improved. What kind of changes are needed and from whom? How does the future of international work look like from the perspective of European festivals and international performing arts agencies? What does the year 2021 concretely look like for performing arts  in Central Europe?

Welcome to discuss the topic, get to know the guests and ask them directly your most burning questions!

Time: Tuesday 27.4. at 14-15.30 Finnish time
Place: Zoom

Sign up by 26.4. by filling in and sending this form: https://forms.gle/LPzUHvruSQFoQiKH8

The Zoom link will be sent to all attendees on 27.4. before noon.

The event will be in English and is organised by CircusInfo Finland and Dance Info Finland The moderators are Katarina Lindholm and Lotta Nevalainen.

Christian Watty is the Festival Director of euro-scene Leipzig, a festival of contemporary theatre and dance. Before being appointed as director in 2021, he has been on the artistic advisory council of the festival since 2013. Previously he has been working as co-director and advisor for the internationale tanzmesse nrw in Düsseldorf as well as for numerous theatres and festivals in France and Germany since 2004. Since 2006, he has been organizing tours in the field of dance and new circus.

https://www.euro-scene.de/v2/ 

Heleen De Boever is the booking agent for Aurora Nova Agency based in Berlin and in charge of the international tours for several companies in the performing arts field. Aurora Nova specialise in bringing physical theatre, contemporary circus and new theatrical formats to festivals and venues worldwide.  Heleen is currently working on a research project, which looks at how the environmental impact of touring performing arts productions can be improved.

https://www.auroranova.org/

On the Lookout is a series of online talks about the changes and burning questions of international work in the field of dance and circus. International guests share their thoughts and answer questions. The next talk is organised in May, when we focus on North America.