Onlinekeskustelutilaisuus 10.6.: Miltä näyttää esittävien taiteiden tulevaisuus kansainvälisten tapahtumien näkökulmasta? Vieraana Vígdis Jakobsdóttir (Reykjavik Arts Festival) ja Mike Ribalta (Fira Tàrrega)

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
28.5.2020

Esittävien taiteiden kansainvälinen toimintakenttä on muutoksen tilassa sekä koronapandemian että ilmastokriisin vaikutuksesta. Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset järjestävät On the Lookout –verkkokeskustelujen sarjan kansainvälisen työn muutoksista ja polttavista kysymyksistä. Zoomissa järjestettävät keskustelutilaisuudet ovat suunnattu tanssin ja sirkuksen taiteilijoille ja tuottajille.

Keskiviikkona 10.6. järjestettävän Zoom-tilaisuuden fokuksessa ovat festivaalit ja messutapahtumat. Miltä näyttää tulevaisuus kansainvälisten tapahtumien näkökulmasta? Miten festivaalia ja messutapahtumaa voi ajatella toisin? Miten taiteilijoiden ja presenttereiden välinen yhteys pidetään elossa? Puhujavieraat Vigdís Jakobsdóttir (taiteellinen johtaja, Reykjavik Arts Festival) ja Mike Ribalta (Head Professionals Dept., Fira Tàrrega) kertovat ajatuksistaan ja tekemistään ratkaisuista koronakriisin keskellä.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan aiheesta ja tutustumaan vieraisiin!

Aika: Keskiviikko 10.6. klo 14-15.30 | Paikka: Zoom

Ilmoittautumiset 8.6. mennessä sähköpostise: katarina.lindholm@danceinfo.fi. Linkki Zoom-tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille.

Keskustelu käydään englanniksi ja sen vetäjinä toimivat kansainvälisten asioiden päälliköt Katarina Lindholm (Tanssin tiedotuskeskus) ja Lotta Nevalainen (Sirkuksen tiedotuskeskus).


Vígdis Jakobsdóttir on monitaidefestivaali Reykjavik Arts Festivalin taiteellinen johtaja. Kesäkuulle 2020 suunniteltua festivaalia ei ole peruutettu, vaan ohjelma tullaan toteuttamaan vähitellen kuin olosuhteet sen sallivat. Näin kolmen viikon festivaalista tulee vuoden mittainen. Vígdis on toiminut pitkään useissa kansainvälisissä esittävien taiteiden verkostoissa ja hän osallistui myös Performing HEL -tapahtumiin 2018 ja 2019.

Mike Ribalta on katu- ja sirkustaiteisiin keskittyvän kansainvälisen FiraTàrrega -festivaalin ja messutapahtuman kansainvälisistä asioista ja ammattilaisohjelmasta vastaava päällikkö ja hän toimii myös eurooppalaisen Circostrada-verkoston ohjausryhmässä. Syyskuulle 2020 suunniteltu FiraTàrrega -festivaali sekä sen ammattilaisohjelma FiraTàrrega PRO siirtyvät verkkoon etäyhteyksin toteuttavaksi kokonaisuudeksi 9.-10.9.2020.