Opas saksankielisen Euroopan työnäkymiin

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
14.11.2017

Tanssin, esitystaiteen ja sirkuksen ammattilainen – kiinnostaako sinua saksankielisen Euroopan tarjoamat työnäkymät? Miten sinne kannattaisi lähteä luomaan yhteyksiä? Simo Vassisen kirjoittama SZENEfrei-opas tarjoaa näkökulmia juuri näihin kysymyksiin. 24 haastattelusta koostettu opas keskittyy inspiroiviin tarinoihin alan saksalaisilta edustajilta ja suomalaisilta taiteilijoilta, joilla on kokemusta Saksassa työskentelystä.

Lataa opas tästä (pdf) : SZENEfrei

Suomen Saksan-instituutin käynnistämä SZENEfrei on kolmivuotinen hanke, joka edistää suomalaista sirkus-, tanssi- ja esitystaiteen vapaan kentän ammattilaisten tunnettuutta, työllistymistä ja verkostoitumismahdollisuuksia Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä 2017–2019. SZENEfrein yhteistyökumppaneita ovat Esitystaiteen keskus, Sirkuksen tiedotuskeskus ja Tanssin tiedotuskeskus.

Vuoden 2017 aikana SZENEfrei on mahdollistanut 44 esitystä Saksassa, joissa on ollut mukana 70 taiteilijaa Suomesta. Hankkeen puitteissa on myös järjestetty 9 ammattilaisvierailua saksalaisille avaintoimijoille, 4 verkostoitumistapahtumaa, tuettu 5 residenssivierailua Saksassa sekä käynnistetty lukuisia jatkoprojekteja tulevalle vuodelle 2018.

SZENEfrei-hanketta on tukenut Koneen Säätiö ja Taiteen edistämiskeskus

Lisää hankkeesta: https://www.danceinfo.fi/hankkeet/szenefrei-2017-2019/