Open Your Art 2017 -tapahtuman workshopit ammattilaisille Vantaalla

ILMOITTAJA: OPEN YOUR ART 2017
7.8.2017

Open Your Art kutsuu tanssin ammattilaiset mukaan ensimmäistä kertaa järjestettävään monitaiteelliseen tapahtumaan, jossa on taideworkshopeja, esityksiä, jameja, musiikkia sekä osallistavia installaatioita.

Ohjelmistossa erityinen painotus on workshopeilla ja esityksillä, joissa keskitytään eri taiteenlajien väliseen vuorovaikutussuhteeseen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Hinnat olemme pitäneet alhaisina saavutettavuuden hengessä.

Tapahtuma on esteetön, ja sinne on tulossa myös taiteilijoita, jotka ajavat erityisen tuen tarpeessa olevien asiaa.

Tanssin ammattilaistyöpajojen lisäksi ohjelmistossa on myös kuvataidekursseja sekä osallistavia installaatioita, joihin tanssijat ovat tervetulleita tuomaan oman värinsä.

Tapahtuma huipentuu lauantaina 2.9.2017 päätapahtumaan, jossa on esityksiä, kuvataidebattle sekä lyhytelokuvascreening.

Tapahtumapaikkana palvelee tyhjillään oleva toimistorakennus Kuninkaanhovi 15 minuutin kävelymatkan päässä Tikkurilan asemalta. Kuninkaanhovissa taiteelle on tilaa hulppeat 3750 neliömetriä.

Tervetuloa luomaan yhdessä jotakin ainutlaatuista!

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: tuulamaria.turunen@gmail.com

anna.hakkinen@helsinki.fi

Olemme facebookissa: https://www.facebook.com/WearelimitedArtisnot/

Tanssin työpajat

Kirsi Tikka: BODY DIALOGY – kurssi

Nykytanssikurssi, jonka aikana pyritään vapauttamaan keho liiketottumuksista sisäsyntyisesti erilaisten aistihavaintojen ja mielikuvien avulla. Tunnilla harjoitellaan kehon palauttamista sen luonnolliseen tapaan tuottaa monimuotoista liikettä. Parhaimmillaan tunnilla päästään flow- tilaan, jossa liike vain tapahtuu erilaisten impulssien kautta.
Tunti hakee vaikutteita erilaisista kehonhallintamenetelmistä yhdistellen näitä ja tanssiterapiaa, sekä nykytanssin release- ja lattiatekniikkaa.

Kurssi soveltuu ammattilaisille ja harrastajille.

Ajankohta: tiistai 29.8 klo 10:30-12:00, keskiviikko 30.8. klo 10:30-12:00
Kertamaksu: 8 €
Ilmoittautuminen: anna.hakkinen@helsinki.fi

Tuula Turunen: Tanssin ja kuvataiteen sukulaisuus

Kuva, musiikki ja liike – nämä kolme välinettä ovat olleet osa ihmisen itseilmaisua jopa ennen puhetta. Näistä liikkeen ja musiikin sukulaisuus on helppo ymmärtää, saahan musiikin kuuntelu aikaan liikettä jopa äidin mahassa asustavassa sikiössä. Mutta entä kuva ja liike? Millaisia yhtymäkohtia on visuaalisella kauneudella ja liikkeen kauneudella? Voiko kuva inspiroida liikettä?

Tuula Turusen työpajassa luodaan tanssia käyttämällä innoituksena erilaisia kuvia valokuvista maalauksiin, sekä tarinoita, joita kuvat kätkevät sisäänsä. Tuntien aikana on tarkoitus luoda tanssiteatteriteos, jonka tekoprosessissa kuva on ollut tiiviisti mukana. Metodinsa Tuula on nimennyt fysiikan termistöstä lainaten ”kineettiseksi kuvittamiseksi”. Siinä yhdistyvät nykytanssista tutut improvisaatiomenetelmät sekä näytteleminen.

Kurssi soveltuu ammattilaisille ja tanssin tai teatterin opiskelijoille.

Ajankohta: tiistai 29.8 klo 17-20
Kertamaksu 7 €
Ilmoittautuminen: tuulamaria.turunen@gmail.com

Marcus Tari: Lattiatekniikka ja parityöskentely -kurssi

Tukholmasta saapuva vierailija Marcus Tari pitää liikkeen orgaanisuutta sen esteettisyyttä tärkeämpänä. Lattiatekniikka ja parityöskentely -kurssilla päästään tutustumaan molempiin tästä lähtökohdasta.  Parityöskentelyssä Marcus korostaa toisen ihmisen kuuntelua, anatomista ymmärrystä ja kehonpainojen hyödyntämistä pelkän lihastyöskentelyn sijaan. Lattiatekniikassa keho taas pistetään kunnolla liikkeelle, ja hiki virtaa.

Kolmen opetuskerran aikana valmistetaan pieni näyte lauantain päätapahtumaan. Opetuskielenä toimii englanti.

Kaksi kurssia:

Aloittelijat: Ajankohta: torstai 31.8 klo 19-20:30, perjantai 1.9. klo 17-18:30, lauantai 2.9. klo 12-13:30
Edistyneet/ammattilaiset: Ajankohta: torstai 31.8. 17-19, perjantai 1.9. klo 15-17, lauantai 2.9. klo 10-12
Kertamaksu 10 € tai kaikki kolme opetuskertaa 25 €
Ilmoittautuminen: anna.hakkinen@helsinki.fi

Byron Cox: Flows of a river – tuoreita välineitä improvisaatioon

Byron Cox on maailmalla katutanssikilpailuissa mainetta riittänyt tanssija, jonka ohjauksesta ovat vuosien varrella päässeet nauttimaan niin katutanssijat, nykytanssijat kuin klassiset tanssijatkin. Kurssilla perehdytään freestyle-tanssissa käytettyihin tekniikkoihin, kuten isolaatioon, rootingiin, törmäyksen vaikutukseen, kulmien manipulointiin, kontekstin luomiseen, temmon ja liikkeen jännitteen kontrollointiin, sekä liikkeen lyyrisen kerroksen hallintaan. Työskentely tapahtuu sekä yksin, ryhmässä, että parin kanssa.

Byronin sanoin: ”We will examine how and why music and movement work and last in movement societies, and channel these ideas into the work. By the end, as a sand painting, a dance like no other will be achieved.”

Kurssi on erityisesti suunnattu tanssijoille, jotka kaipaavat uusia välineitä liikkeen luomiseen, niin itse hetkessä, kuin koreografian muodossa.

Opetuskielenä toimii englanti.

Kurssi soveltuu ammattilaisille, tanssin opiskelijoille ja pitkään harrastaneille.

Ajankohta: sunnuntai 3.9 klo 16-19
Kertamaksu 15 €
Ilmoittautuminen: tuulamaria.turunen@gmail.com