Opera Beyond – Immersiivisen taiteen konferenssi 25.-26.5.2020, Helsinki

ILMOITTAJA: OPERA BEYOND
26.2.2020

Immersiiviseen taiteeseen ja teknologiaan keskittyvä Opera Beyond -konferenssi järjestetään toista kertaa Kansallisoopperalla 25.-26.5.2020.

Kaksipäiväinen konferenssi tutkii uuden teknologian mahdollisuuksia esittävässä taiteessa. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus, tekoäly, 3D-projisoinnit sekä tilallinen ääni.

Konferenssissa puhuvat taiteen ja immersiivisen teknologian kiinnostavimmat tekijät, kuten videosuunnittelija Luke Halls, Nokia Bell Labsin Domhnaill Hernon, AR/VR-taiteilija Lucas Rizzotto, Royal Opera Housen Samantha King ja Annette Mees sekä Lontoon National Theatren Toby Coffey. Tapahtuman ohjelmaan sisältyy myös verkostoitumistilaisuuksia, demoja, esimerkkitapauksia ja erilaisia työpajoja.

Osana konferenssia nähdään myös viimevuotisen kansainvälisen kilpailun voittajateos Laila sekä Nokia Bell Labsin ja Opera Beyondin Artist In Residence -yhteistyönä syntynyt Kalle Rasinkankaan uusi installaatio. Laila on säveltäjä Esa-Pekka Salosen, dramaturgi Paula Vesalan ja Ekho Collectiven interaktiivinen, immersiivinen teos. Teoksen voi nähdä kesäkuussa Kansallisoopperalla, jonka jälkeen se lähtee kansainväliselle kiertueelle.

Tapahtumassa esitellään myös uuden, Zoanin ja Varjon kanssa kehitellyn XR-pohjaisen tuotannonsimulointityökalun testiversio. Työkalu mahdollistaa kansainvälisten työryhmien (esimerkiksi lavastajan, ohjaajan, valosuunnittelijan jne.) työskentelyn yhtäaikaisesti aidon esitystilan virtuaalisessa simulaatiossa.

Kansainvälinen konferenssi on suunnattu esittävän taiteen ja teknologia- sekä media-alan ammattilaisille.

Tapahtuma järjestetään englanniksi Kansallisoopperan Alminsalissa 25.-26.5.2020.

Lisätiedot: Annastina Haapasaari, beyond@opera.fi / +358 44 0806 920

http://www.operabeyond.com