Muista kansainvälistymisseminaari 1.9.

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
30.8.2018

Helsingin Juhlaviikot, Suomen Kansallisteatteri ja Svenska Teatern järjestävät 31.8.-2.9. Performing HEL – esittävän taiteen showcasen, joka on tarkoitettu kansainvälisille presenttereille, festivaalijohtajille ja muille ohjelmistosta vastaaville. Showcasen ohjelmaan on valittu 5 esitystä, 5 demoa ja 25 pitchausta (teosesittelyä) tanssia, teatteria, esitystaidetta ja sirkusta. Ohjelman ovat kuratoineet Helsingin Juhlaviikkojen johtaja Topi Lehtipuu ja Suomen Kansallisteatterin johtaja Mika Myllyaho.

Lauantaina 1.9. klo 14.30–17.30 järjestetään kaikille esittävien taiteiden ammattilaisille suunnattu SEMINAARI, jossa keskustellaan kansainvälistymisestä. Tarkoituksena on myös kerätä tietoa siitä, millaista tukea suomalaiset esittävien taiteiden ammattilaiset toivovat kansainvälistymispyrkimyksiinsä. Mitä taiteilijoilta vaaditaan kansainvälisille markkinoille päästäkseen ja miten kotimaiset instituutiot pystyisivät vastaamaan heidän tarpeisiinsa?

Seminaarin kansainväliset puhujat ja alustajat: Annemieke Keurentjes (Holland Festival) ja Roy Luxford (Edinburgh Festival); moderoi Topi Lehtipuu.

Alustusten jälkeen paneelikeskustelussa ovat mukana Kalle Nio (WHS), Johanna Rajamäki (Tero Saarinen Company), Kristian Smeds (ohjaaja) ja Erik Söderblom (ohjaaja + Espoon teatterin johtaja), joka vetää paneelia. Yleisön toivotaan osallistuvan keskusteluun.

Pitchaukset, demot ja seminaari ovat maksuttomia kaikille esittävien taiteiden ammattilaisille.

Tanssin demot ja pitchaukset

Perjantaina 31.8. klo 14.00 DEMO Theo Clinkard, Maria Nurmela & Ville Oinonen: ’we told you there would be no certainty’ (WHS teatteri)

Perjantaina 14.30 – 16.30 PITCHAUKSET Tanssi (WHS teatteri):

  • Maija Hirvanen: Art & Love
  • Ima Iduozee: This Is The Title & The Garden of Eden
  • Sonja Jokiniemi: Blab
  • Veli Lehtovaara: Conversations (Peltotiekeskustelu)
  • Sonya Lindfors: Cosmic Latte & Noble Savage
  • Elina Pirinen: Brume de Mer
  • Valtteri Raekallio: Oneiron
  • Tero Saarinen Company: Breath

Performing HEL showcase järjestetään ensimmäistä kertaa ja sen toivotaan johtavan säännöllisen tapahtuman luomiseen, jolla suomalaisten taiteilijoiden pääsyä kansainvälisille markkinoille voitaisiin edistää.

Showcasen järjestävät Helsingin Juhlaviikot, Suomen Kansallisteatteri ja Svenska Teatern. Yhteistyössä ovat mukana Sirkuksen, tanssin ja teatterin tiedotuskeskukset. Tapahtumaa ovat tukeneet mm. Svenska kulturfonden, Goethe Institute ja Suomen kulttuuri-instituutit ulkomailla.

Lue lisää www.helsinginjuhlaviikot.fi/performing-hel/

Lisätietoja Eeva Bergroth, tuottaja, eevabergroth@gmail.com | 040 4873620