PIKAHAKU: Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hanke etsii suunnittelijoita joulu-helmikuulle Helsingissä

ILMOITTAJA: TYÖVÄENLUOKKAINEN TAUSTA JA RUUMIILLISUUS
20.11.2020

Etsimme työryhmäämme nopealla aikataululla mukaan valo-, tila-, ääni- ja pukusuunnittelijoita. Suunnittelijoiden työ on periodimaista apurahatyöskentelyä, ja työn määrästä sovitaan erikseen valittujen kanssa.

Ensimmäinen työskentelyjaksomme on jo 14.-18.12.2020 ja toinen 11.01.2021 alkaen aina helmikuun alkupuolelle suunniteltuihin pre-premiere-esityksiin asti. Harjoitukset ovat pääsääntöisesti arkisin klo 9.30-16 välillä. Suunnittelijoiden tulee olla osittain mukana harjoituksissa, ja osittain työ on itsenäistä. Pre-premiere-esitysten jälkeen työskentelemme kohti Oulussa tapahtuvaa ensi-iltaa, joka on alustavasti suunniteltu marraskuulle 2021. Nyt valittavien suunnittelijoiden kanssa neuvotellaan mahdollisuudesta osallistua työhön kantaesityksen parissa.

Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hanke käsittelee tanssitaiteen keinoin luokkaisuuden kokemuksia. Teosprosessissa kaivamme esiin luokan ruumiissamme. Luokka porautuu lihaamme, ryöpsähtää ulos selkähiessämme, häilyy katseessamme, muljahtaa sisuksissamme. Esitys nostaa siis esille omakohtaiset kokemuksemme luokkataustasta ja luokkaretkeilystä nyt-hetkessä, omassa historiassamme sekä kuvitteellisessa tulevaisuudessa. Keskitymme näiden ilmenemiseen ruumiillisuudessamme: kehomuistoissa, tunteissa, tavoissa ja habituksessa. Työmme on myös suhteessa yleisemmin yhteiskunnalliseen osallisuuden ja tasa-arvon edistämistyöhön esittävien taiteiden kentällä.

Edellytämme suunnittelijoiltamme alan koulutusta tai kokemusta sekä kiinnostusta aiheeseemme eli luokan vaikutusten pohtimiseen, henkilökohtaisesta luokkataustasta riippumatta. Toivomme suunnittelijoilta myös keskustelevaa työotetta ja kiinnostusta intersektionaaliseen tasa-arvotyöhön.

Miten hakea?

Lähetä sähköpostilla viimeistään ma 30.11.2020 ansioluettelosi sekä lyhyt motivaatiokirje, josta käy ilmi ainakin seuraavat asiat:

-yhteystietosi
-Millä tavoin projektin aihe resonoi sinussa
-Miten jo annettu aikataulu sopii sinulle ja miten olisit käytettävissä myöhemmin vuoden 2021 aikana työskentelyyn

Lisätietoja saa sähköpostitse tai puhelimitse hankkeen fasilitoijilta:

Elsa Heikkilä, 040 765 57 23
Laura Lehtinen, 040 718 01 10
S-posti: nollapiste.tanssi@gmail.com