Playdate Remote: Avoin haku 28. 3. 2020 saakka

ILMOITTAJA: KAIKEN KESKUS
25.3.2020

Playdate on immersiivisen taiteen ja pelitaiteen tapahtuma.

Haemme kolmea etäesitystä Playdate Remote -tapahtumaan lauantaille 4. 4. 2020. Esityksistä muodostetaan Playdate -tapahtuman etäversio, joka toteutuu kokonaisuudessaan etäyhteyksien tai muun fyysisen etäisyyden välityksellä.

Tämän tapahtuman yhteydessä etäesitys tarkoittaa esityksiä, jotka tapahtuvat turvallisen välimatkan päästä, mutta jotka lisäävät yleisön jäsenten sosiaalisuutta ja intimiteetin kokemuksia. Ne ovat fyysisesti etäällä, mutta sosiaalisesti lähellä. Ne voivat olla esityksiä, jotka tutustuttavat tuntemattomia ihmisiä toisiinsa tai muulla tavoin yhdistävät tämän hetken poikkeukselliselle tilanteelle ominaisen etäisyyden tarpeen toisenlaisiin läheisyyden muotoihin. Esitykset voivat sisältää tallennettuja osia, mutta niiden tulee kokonaisuudessaan tapahtua reaaliajassa – ne ovat eläviä esityksiä.

Voit ehdottaa tapahtumaan myös valmiita teoksia, mutta erityisesti pyrimme luomaan olosuhteet uusille kokeiluille. Siten kyseessä voi olla esimerkiksi pelitesti, jossa testataan uutta konseptia vuorovaikutuksessa yleisön kanssa tai se voi olla tänä keväänä peruuntuneen esityksen muokkaaminen sosiaalisen etäesityksen muotoon. Tärkeää on esityksen sosiaalinen luonne. Siksi etsimme erityisesti immersiivisiä, vuorovaikutteisia, pelillisiä ja kokemuksellisia esityksiä.

Rajaamme pelkät striimaukset tai ainoastaan katsottaviksi tarkoitetut esitykset tapahtuman ulkopuolelle. Huomioi kuitenkin, että etäesitys voi tapahtua joko etäyhteyksien välityksellä tai reaalimaailmassa tai näitä yhdistäen – etäesitys ei tarkoita tässä yhteydessä ainoastaan etäyhteyksien välityksellä toteutettavia esityksiä. Reaalimaailmassa mahdollisesti toteutettavien osien tulee tapahtua Helsingissä.

Haku on tarkoitettu ammattitaiteilijoille. Voit ehdottaa teoksia joko suomeksi tai englanniksi, mutta ainakin yhden valituista teoksista tulee toimia myös suomeksi tai sanattomasti.

Mitä tarjoamme:

Kaiken keskus maksaa jokaiselle valitulle taiteilijalle 400 € korvauksen palkkana.

Lisäksi voimme pienimuotoisesti avustaa esimerkiksi pienimuotoisten verkkopalveluiden hankinnassa jos toteutus sitä vaatii.

Haku on tarkoitettu yksittäisille taiteilijoille johtuen resurssien vähyydestä. Voit kuitenkin halutessasi hakea myös ryhmänä.

Ehdotuksen muoto:

Voit ehdottaa teostasi tapahtuvaksi mihin aikaan tahansa tapahtuman aikana la 4. 4. 2020 klo 18 – 23 ja kuinka pitkänä ajanjaksona haluat.

Kerro ehdotuksessasi

  • Sen perusajatus, mukaan lukien teoksen sosiaalisen ulottuvuuden toimintamekanismi
  • Mitkä ovat sen tekniset ja muut käytäntöön liittyvät tarpeet (ajankohta, pituus, verkkoalusta tai muu tekninen toteutus, muuta oleellista käytäntöön liittyvää)
  • Missä vaiheessa teoksen toteutus on (onko kyseessä valmis teos, pelitesti vai jotain muuta)
  • CV (ryhmältä kaikkien ryhmän jäsenten CV:t)
  • Ryhmän ollessa kyseessä vastuuhenkilön yhteystiedot

Pyydämme huomioimaan, että pyrimme avaamaan toteutuksia yleisölle mahdollisuuksien mukaan sekä suomeksi että englanniksi. Jos mahdollista, ota tämä huomioon suunnitellessasi miten tiedotat teoksestasi yleisölle sekä millä kielellä mm. sanalliset ohjeet annetaan. On mahdollista antaa ohjeet vain yhdellä kielellä, mutta siinä tapauksessa mainitse tästä ehdotuksesi kuvauksessa, jotta osaamme ottaa sen huomioon suunnitellessamme tapahtuman kokonaisuutta.

Ehdotuksen pituus on max. yksi A4.

Turvallisemman tilan periaatteet:

 Playdate Remote noudattaa turvallisemman tilan periaatteita. Tämä tarkoittaa kunnioitusta kaikkia sukupuolia, seksuaalisuuksia, taustoja, kehoja ja kyvykkyyksiä kohtaan. Rasistinen, seksistinen, homofobinen, transfobinen tai muulla tavoin syrjivä käyttäytyminen ei ole sallittua.

Toivomme myös ehdotusten huomioivan nämä periaatteet.

Toteutusten tulee noudattaa yleisiä viranomaisten antamia ohjeita koronavirustilanteen osalta.

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen office@centerforeverything.com 28. 3. 2020 (23.59) mennessä. Kirjoita viestin otsikoksi ’Ehdotus Playdateen’ sekä teoksesi nimi.

Voit myös kysyä tarkentavia kysymyksiä samasta osoitteesta.