Playdate Remote esittelee etäesityksiä lauantaina 4. 4. 2020

ILMOITTAJA: KAIKEN KESKUS
1.4.2020

Playdate Remote tuo esille taiteellisesti kiinnostavia etäesityksiä, mahdollistaa turvallisempia tapoja kokea esittävää taidetta poikkeustilanteessa ja tuo ihmisiä yhteen uusilla tavoilla.

Playdate Remoten yhteydessä etäesitys tarkoittaa esityksiä, jotka tapahtuvat turvallisen välimatkan päästä, mutta jotka lisäävät yleisön jäsenten sosiaalisuutta ja intimiteetin kokemuksia.

Ne ovat fyysisesti etäällä, mutta sosiaalisesti lähellä.

Ne voivat olla esityksiä, jotka tutustuttavat tuntemattomia ihmisiä toisiinsa tai muulla tavoin yhdistävät tämän hetken poikkeukselliselle tilanteelle ominaisen etäisyyden tarpeen toisenlaisiin läheisyyden muotoihin.

Esitykset käyttävät hyväkseen erilaisia mobiiliteknologioiden ja verkkoalustojen mahdollisuuksia, mutta ne voivat tapahtua myös fyysisessä todellisuudessa – kunhan säilytetään turvallinen etäisyys kaikkien tilanteessa olevien kesken.

Esitykset voivat sisältää tallennettuja osia, mutta kokonaisuudessaan ne tapahtuvat reaaliajassa – ne ovat eläviä esityksiä. Vaikka ihmiset eivät voi tällä hetkellä kokoontua samaan fyysiseen sisätilaan kokemaan esityksiä, esittävän taiteen muita ulottuvuuksia – esimerkiksi läsnäoloa – voidaan edelleen kokea näinkin poikkeuksellisissa olosuhteissa etäesityksien kautta.

Tapahtuman tavoitteena on rohkaista kaikkia luomaan uudenlaisia esitysmuotoja ja uusia vuorovaikutuksen mahdollisuuksia sekä muistuttaa, että vaikka koko yhteiskuntamme on myrskyn keskellä, taide avaa tässäkin tilanteessa näköaloja uusiin suuntiin.

Playdate Remote tapahtuu etänä lauantaina 4. 4. 2020 klo 17 – 23.

Sen ohjelmisto koostuu kolmesta etäesityksestä ja yhdestä keskustelusta. Esitykset ovat taiteilijoilta Harold Hejazi, Ola Lewin ja Miradonna Sirkka. Näissä esityksissä kyse ei ole pelkistä esityksien striimauksista tai tallenteista, vaan ne ovat esityksiä, jotka etsivät uudenlaisia nyt-hetkessä tapahtuvia esitysmuotoja, joissa verkko on oleellinen osa teosta, ei ainoastaan keino lähettää esitys olosuhteiden pakosta.

Keskustelutilaisuudessa etäesityksistä ja niiden mahdollisuuksista vallitsevassa poikkeustilanteessa keskustelevat etäesitysten suomalaisia asiantuntijoita, Digiteatterin Maria Oiva ja Jyrki Pylväs sekä immersiosuunnittelija Eero Tiainen. Keskustelun vetää Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja Sami Henrik Haapala.

Lisää tietoa ohjelmasta löytyy Kaiken keskuksen sivuilla osoitteessa

https://tinyurl.com/playdateremote

Tervetuloa leikkimään.