Playdate -tapahtuma Suvilahdessa Helsingissä 29.9.2018

ILMOITTAJA: KAIKEN KESKUS
27.9.2018

Playdate kokeilee immersiivistä taidetta ja taiteellisia pelejä
Playdate kokeilee immersiivistä taidetta ja taiteellisia pelejä. Nämä taiteen ja popkulttuurin äpärät sekoittavat mm. immersiivisen teatterin, installaatioiden, nykytanssin ja uusien teknologioiden keinoja tuodessaan pelimaailmat suoraan yleisön iholle. Immersiivisellä tarkoitetaan teosta, jossa yleisö on kirjaimellisesti uponneena teoksen sisälle.

Playdate on klubi ja monitaiteinen leikkikenttä, jossa on mahdollisuus kokeilla vasta kehitteillä olevia esityksiä ja pelejä. Vaikka kyse on vielä kehitysvaiheessa olevista teoksista, kaikkia klubin teoksia on kehitetty niin pitkälle, että niitä voidaan jo testata yleisön kanssa. Jokaisella kerralla testataan yhtä kehitteillä olevaa teosta tai peliä.

Ensimmäisellä kerralla kokonaisuudesta vastaa esittävän taiteen ryhmä Kaiken keskus, joka testaa mm. Flow Festivalilla esitettyä teostaan ’Aisticocktailbaari’ sovittaen sen koko klubin laajuuteen.

Ilta jakautuu kahteen osaan. Illan aluksi ammattilaiset, taideopiskelijat ja pidemmälle edistyneet harrastajat kokoontuvat työpajaan työstämään moniaistisia esityksiä yhdelle osallistujalle kerrallaan (ns. one-on-one). Vetäjänä toimii näyttelijä FIA, tanssija ja esitystaiteilija Sami Henrik Haapala. Työpajan jälkeen klubi avataan laajemmalle yleisölle, jolla on mahdollisuus kokeilla työpajassa luotuja aisticocktaileja. Konseptin mukaisesti näitä cocktaileja ei tämän illan jälkeen voi kokea enää missään muualla.

Ilta päättyy keskusteluun ajankohtaisesta aiheesta liittyen pelitaiteeseen, immersiivisiin esityksiin tai osallistavaan taiteeseen. Ensimmäisen keskustelun aiheena on suostumuksen neuvotteleminen osallistavissa ja immersiivisissä esityksissä. Keskustelun fasilitoi Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja Sami Henrik Haapala. Muut keskustelijat ovat näyttelijä, esitysten tekijä ja taiteellinen tutkija Outi Condit ja esitystaiteilija ja mm. Wonderlust -festivaalin perustajajäsen Julius Elo. Kaikki kolme keskustelijaa ovat myös tohtoriopiskelijoita Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, joiden tutkimukset liittyvät kukin eri tavoin illan keskustelun aiheeseen.

AIKATAULU 29.9.2018

18.30 – 20 (22.30) Työpaja: Aisticocktailbaarin baarimestarikurssi
20 – 22.30 Aisticocktailbaari avoinna
22.30 – 24 Keskustelu suostumuksen neuvottelusta osallistavissa ja immersiivisissä esityksissä

Tekijä (sis. koko klubin: työpaja, Aisticocktailbaari, keskustelu) 12 €
Vieras (sis. Aisticocktailbaari ja keskustelu) 6 €

Facebook event:

 
Lipunmyynti: 
Paikka:
Eskus – Esitystaiteen keskus, Puhdistamo (rakennus nro 6) 2. krs. Virallinen osoite: Kaasutehtaankatu 1/33, 00540 Helsinki.