Pohjoismainen kulttuuripiste: Mentorointipilotti käynnistyy, haun dl 28. maaliskuuta

ILMOITTAJA: POHJOISMAINEN KULTTUURIPISTE
22.3.2022

Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaan sisältyvä mentorointimoduuli luotiin, jotta taiteilijat ja muut kulttuuriammattilaiset voisivat kehittää ja jakaa näkemyksiä ja osaamista sekä oppia toistensa kokemuksista. Tavoitteena on edistää pitkäkestoisia suhteita kulttuurisen liikkuvuuden alalla. Säännöllisiin tapaamisiin perustuva mentorointi on vuorovaikutteinen suhde, jossa tapahtuva keskinäinen oppiminen hyödyttää sekä mentoria että mentoroitavaa. Prosessi sisältää yhteisiä tapaamisia, joissa vaihdetaan kokemuksia ja siirretään osaamista yli maiden ja taiteenalojen rajojen.

Ketkä voivat hakea?

Mentoroitaviksi voivat hakea nuoret, enintään 30-vuotiaat ammattitaiteilijat ja kulttuurialan ammattilaiset. Hakijan tulee asua joko Pohjolassa (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti) tai Baltiassa (Viro, Latvia, Liettua), mutta hänen ei tarvitse olla Pohjoismaiden tai Baltian maiden kansalainen.

Vammaiset hakijat voivat tuoda mukanaan henkilökohtaisen avustajan. Opiskelijat eivät voi hakea mukaan.

Keitä mentorit ovat?

Ohjelman mentorit on valittu ennalta. He ovat asemansa vakiinnuttaneita ammattitaiteilijoita ja muita kulttuuriammattilaisia Pohjoismaista tai Baltiasta. Kaikilla on monivuotinen kokemus. Mentorien joukossa on myös tanssialan ammattilaisia: koreografi, kouluttaja, esiintyjä, kirjoittaja ja provokaattori Israel Aloni sekä nykytanssin esitys-, tuotanto- ja residenssi-instituutioiden rautainen asiantuntija Jesper De Neergaard.

Mikä on aikataulu?

Mentorointikausi on 6 kuukautta: lokakuusta 2022 maaliskuuhun 2023. Mentoriparin yksilötapaamiset on järjestettävä tänä aikana. Tapaamisista kaksi tulee järjestää fyysisesti mentoriparin kotimaissa, minkä lisäksi ohjelman kaikille osallistujille järjestetään kaksi pakollista yhteistapaamista.

Lokakuu 2022
13.–14.10.2022: fyysinen aloitustapaaminen, jossa kaikki 10 mentoria ja 10 mentoroitavaa tapaavat Helsingissä. (Yksi päiväkorvaus, koska tapaaminen vie molempina päivinä puoli päivää)

Marraskuu 2022
Mentoriparin fyysinen tapaaminen. Ajankohdan päättää pari. (Yksi päiväkorvaus)

Joulukuu 2022
Mentoriparin verkkotapaaminen. Ajankohdan päättää pari. (Yksi päiväkorvaus)

Tammikuu 2023
12.1.2022: välitapaaminen, jossa kaikki 10 mentoria ja 10 mentoroitavaa tapaavat verkossa. (Yksi päiväkorvaus)

Helmikuu 2023
Mentoriparin fyysinen tapaaminen. Ajankohdan päättää pari. (Yksi päiväkorvaus)

Maaliskuu 2023
27.–28.3.2023: fyysinen lopputapaaminen, jossa kaikki 10 mentoria ja 10 mentoroitavaa tapaavat Helsingissä. (Yksi päiväkorvaus, koska tapaaminen vie molempina päivinä puoli päivää)

Matkat ja tukikelpoiset kustannukset

Tuki perustuu kiinteään korvaukseen ja kattaa matkat, päivärahat ja muut suoraan tapaamisiin liittyvät kulut ohjelmakaudella. Kiinteä korvaus lasketaan liikkuvuustuen kiinteiden korvaussummien mukaan.

Lisäksi maksetaan 158 euron päiväkorvaus tapaamispäiviltä. Kuukaudessa korvataan yksi tapaamispäivä eli yhteensä korvataan 6 työpäivää. Työpäivien aikataulusta ja tunneista päättää mentoripari itse.

Mentoriparin on tehtävä matka- ja majoitusvaraukset itse. Mentoripari päättää itse myös kiinteän matkakorvauksen ja päivärahan käytöstä.

LISÄTIETOA OHJELMASTA JA MENTOREISTA ››