Renessanssifemiinin tunteellinen näyttämö II -kurssi Zodiakissa 7.-8.12.

ILMOITTAJA: ZODIAK - UUDEN TANSSIN KESKUS
12.8.2019

Renessanssifemiini on taiteilija, joka janoaa intuitiivisia ja affektiivisia ajattelu- ja kokemusprosesseja tässä ajassa sekä haluaa heittäytyä intertaiteellisiin materiaaleihin näyttämön kanssa. Renessanssifemiini soittaa ja laulaa ja kirjoittaa ja juo ja polttaa ja syö ja näyttelee ja ohjaa ja tanssii ja analysoi ja raivoaa ja maalaa ja itkee ja piirtää ja neroilee ja installoi ja kuvanveistää ja rakastaa ja videosuunnittelee ja valosuunnittelee ja äänisuunnittelee  ja heittää läppää ja vakoilee ja tekee uusia teorioita – avoimesti ja muilta ja itseltä salaa.

Tämän ympärille rakentuva ammattilaiskurssi tarjoaa erilaisia tehtäviä, jotka rohkaisevat ja tukevat uskallusta ajatella ja juhlia itseään ja renessanssifemiinikavereitaan taiteen tekemisen kontekstina. Erilaiset henkilökohtaiset ja jaetut intimiteetit voivat olla upea lähde tutkia erikoismeininkejä ja syvää luovuuden iloa sekä uhmata ohikiitäviä taidetrendejä. Tästä käsin on mahdollisuus myrskyttää, kokea ja reflektoida itselle mielekkäitä ja merkityksellisiä maailmoja sekä politiikkoja.

Renessanssifemiinin tunteellinen näyttämö – kurssi II on tarkoitettu kaikille sukupuolille ja on itsenäinen jatko-osa Renessanssifemiinin tunteellinen näyttämö I:lle. Uudelle kurssille osallistuminen ei edellytä osallistumista aiemmalle. Intertaiteilijat Pirinen ja Väätänen kutsuvat 15 ammattilaista nautiskelemaan näistä lähdöistä yksin ja yhdessä.

Lauantai-sunnuntai 7.-8.12. klo 10-15
Ohjaajat: Elina Pirinen & Heidi Väätänen
Paikka: Zodiak studio C4
Kesto:  10 h
Kurssimaksu: 120 euroa
Ilmoittautuminen 21.11. mennessä
Ilmoittautuminen täällä.
Lisätiedot kurssista täällä.

Elina Pirinen on Suomessa ja kansainvälisesti toimiva koreografi-tanssija- säveltäjä-muusikko, ohjelmistosuunnittelija, taiteellinen johtaja ja tanssitaiteen opettaja. Hänen fokuksenaan on affektiivinen, emansipatorinen ja syväkokemuksellinen ruumiin, kielen, visuaalisuuden ja säveltaiteen yhteys. Hän on tehnyt säännöllisesti yhteistyötä taiteilija Heidi Väätäsen, Zodiak – Uuden tanssin keskuksen, Kiasma-teatterin, esitystaiteen talo Mad Housen ja Esitystaiteen Seuran kanssa ja toimii Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisen näyttelijäntaiteen laitoksen tanssitaiteen vastaavana ja muiden laitosten vierailevana opettajana. Taiteellisen työn rinnalla hän toimii eläinaktiivina kaltoinkohdeltujen kotieläinten parissa ja tekee intensi-indie baroquedoom-musiikkia orkesterinsa Al2Be3 kanssa.

Heidi Väätänen työskentelee dramaturgina ja kirjoittajana nykytanssin – ja teatterin kentällä. Hän on valmistunut Taideyliopistosta 2013. Tällä hetkellä häntä kiinnostaa erityisesti syvä ja hauska kaunokirjallisuus sekä mielikuvituksen ja fantastisen kirjoituksen mahdollisuudet näyttämötaiteessa. Viime vuosina hän on työskennellyt paljon koreografi Elina Pirisen kanssa. Viimeisimpänä teoksessa Brume de Mer (MDT Stockholm, Zodiak 2018). Oman taiteellisen työnsä ohella Väätänen on opettanut mm. Teatterikorkeakoulussa ja Jyväskylän avoimessa yliopistossa.