Residenssitoimija – ilmoittaudu nyt kesäkuun Res Artis -konferenssiin

ILMOITTAJA: TAITEEN EDISTÄMISKESKUS (TAIKE)
21.12.2017

Residenssikentän maailmanlaajuinen tapahtuma Res Artis saapuu pohjoiseen. Ilmoittautuminen kesäkuun lopussa Rovaniemellä pidettävään konferenssiin on jo käynnissä. Konferenssin teemana on kestävyys: Exploring Sustainability under the Midnight Sun.

Ylläpidätkö toimivaa residenssiä? Oletko avaamassa residenssiä? Haluaisitko perustaa residenssin? Ilmoittaudu mukaan Res Artis -tapaamiseen, jonka Taiteen edistämiskeskus (Taike) järjestää 18.–20. kesäkuuta Rovaniemellä.

Res Artis -tapaaminen on foorumi luovien alojen residenssikysymysten parissa toimiville ammattilaisille ja kulttuuritoimijoille. Tapahtuma tuo yhteen residenssikentän toimijat, taiteen tekijät, välittäjät ja kehittäjät.

Konferenssin teemana on kestävyys, jota lähestytään mm. alkuperäiskansojen kulttuurikysymysten, poikkitaiteellisen ja -tieteellisen yhteistyön vaikuttavuuden sekä kulttuurimatkailun eettisten periaatteiden kautta.

Konferenssin puhujakaarti koostuu kansainvälisistä ja kotimaisista kentän kehittäjistä ja tärkeimmistä vaikuttajista.

Alkuperäiskansakulttuuriasioita pohtivat tapahtumassa mm. Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio ja joukko kotimaisia ja kansainvälisiä toimijoita residenssikentällä ansioituneen yhdysvaltalaisen pitkän linjan akateemikon (mm. maineikas MIT), tutkijan, kuraattorin ja alkuperäiskansakulttuuriasiantuntijan Mario A. Caron johdolla.

Taiteen ja tieteen välisiä yhteistyömahdollisuuksia ja hyviä käytäntöjä jakavat muun muassa Suomen biotaideseuran johtaja Erich Berger ja australialainen SymbioticA-nimisen kokeellisen biotaidekeskuksen perustaja, Lontoon yliopistossa professorina työskentelevä Oron Catts.

Suomalaisen nykytaiteen asiantuntija Frame Finland tuottaa konferenssiin paneelikeskustelun, jossa tarkastellaan residenssimaailman mahdollisuuksia taidekentälle ja koko yhteiskunnalle.

Tervetuloa edistämään omaa ammatillista osaamista, tutustumaan kansainväliseen toimintaympäristöön, inspiroitumaan kollegoiden tapaamisista tai esittelemään omaa toimintaa tai tutkimusta.

Tapahtuman järjestää Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Rovaniemen kaupungin ja Res Artisin kanssa.

Early bird -rekisteröityminen päättyy tammikuun lopussa 2018.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Res Artisin sivuilta

Lisätietoja:
Tomi Aho, erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Rovaniemen toimipiste
p. 0295 330 850, tomi.aho@taike.fi

Katja Rakkolainen, koordinaattori
Taiteen edistämiskeskus, Rovaniemen toimipiste
p. 0295 330 853, katja.rakkolainen@taike.fi