Routa Companyn residenssihaku avautuu – mukaan myös tanssin opiskelijat

ILMOITTAJA: ROUTA COMPANY
22.10.2020

Routa Companyn residenssitoiminnan ydin on yksinkertainen: Suomessa tai ulkomailla asuva kiinnostava tanssitaiteilija tai taiteilijaryhmä kutsutaan työskentelemään residenssijaksolle Kajaaniin. Toiminta on avointa nyt myös tanssin ja koreografian koulutuksista samana vuonna valmistuville taiteilijoille. Residenssiin on jatkuva haku. Valituille taiteilijoille ja ryhmille tarjotaan työskentelyajaksi työtila Roudan kotinäyttämöllä Generaattorilla ja asunto Kajaanin keskustassa.

Valinnan pääkriteereinä ovat samat periaatteet, jotka ohjaavat Roudan muutakin taiteellista ohjelmaa ja kuratointia. Ensisijainen kiinnostus kohdistuu taiteelliseen sisältöön, ehdotukseen tai ideaan. Routaa kiinnostavia yleisiä metodeja ja aiheita ovat taide- ja teoslähtöisyys, työskentelyn lähtökohtainen rajoittamattomuus, hengittävyys ja koreografinen näkökulma.

Keskustelua ja mentorointia ammattilaisten kanssa

Routa Companyn residenssissä taiteilijoilla on mahdollista saada Roudan henkilökunnalta työskentelyjakson aikana myös taiteellista tai tuotannollista mentorointia ja keskustelukumppanuutta. Keskustelua taiteilijoiden kanssa pidetään yllä myös residenssijakson jälkeen.

Taiteilija työskentelee residenssissä omista taiteellisista lähtökohdistaan käsin. Residenssiaika vaihtelee noin viikosta noin kuukauteen, riippuen ajankohdasta ja työskentelyn tarpeista. Taiteilijoilla on halutessaan mahdollisuus esittää työskentelynsä sisällöstä valitsemansa kaltainen demonstraatio, presentaatio tai esitys.

Roudan opiskelijaresidenssi

Roudan uusi avaus on residenssin tarjoaminen Suomen tanssioppilaitosten ja taideyliopiston valmistuville tai juuri valmistuneille tanssin ja koreografian ammattilaisille. Kutsu on lähetetty lokakuussa 2020 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssijan ja koreografin koulutuslinjoille, Outokummun Riverian tanssijalinjalle, Tampereen konservatorion tanssijakoulutukselle ja Lapin urheiluopiston tanssialan koulutukselle. Opiskeiljaresidenssillä Routa pyrkii tutustumaan tanssin kentän tuoreisiin ammattilaisiin.

Hakuohjeet:

Roudan residenssiin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka sisältää enintään yhden sivun tekstiä tai videoidun hakemuksen, kaikkien hakijoiden CV:t, sekä videonäytteen työskentelystä. Hakemus lähetetään Routa Companyn taiteelliselle johtajalle Jouni Järvenpäälle.

Lisätietoa hakemisesta ja yhteydenotot:

Jouni Järvenpää
Taiteellinen johtaja ja koreografi
045 675 4890
jouni@routacompany.fi

Residenssin tarkemmat yksityiskohdat verkkosivuillamme.