Routa Companyn uusi koreografihaku. Deadline 22.8.

ILMOITTAJA: ROUTA COMPANY
16.8.2021

Routa Company etsii koreografia vuoden 2022 lopulla käynnistyvään teosprosessiin. Valittu koreografi valmistaa kantaesityksen Routa Companyn ohjelmistoon. Routa Company tuottaa teoksen, josta tulee osa Routa Companyn ohjelmistoa. Teoksessa tanssivat tanssitaiteilijat Heli-Maria Latola ja Satu Rinnetmäki, jotka myös valitsevat koreografin. Teoksen ensi-ilta on tammikuussa 2023.

Määräaikaisen työsuhteen kesto on kolme ja puoli kuukautta. Työ on täysipäiväistä ja palkka on 2440 € / kk. Routa Company tarjoaa mahdollisuuden majoittua työsuhteen ajan Roudan residenssiasunnossa Kajaanin keskustassa.

Koreografihaku on Routa Companyn uusi tuotantomuoto, jossa tyypillinen koetanssiasetelma keikautetaan päälaelleen. Tanssijoiden sijaan hakuprosessissa tarkastelussa ovat koreografit taiteellisine ideoineen ja työtapoineen. Satu Rinnetmäki ja Heli-Maria Latola toimivat raatina ja valitsevat itselleen koreografin ja tämän mukana tulevan teoksen.

Routa Companyn taiteellinen johtaja, tuottaja ja tiedottaja toimivat tanssijoiden tukena sekä esikarsinnassa että lopullisessa päätöksenteossa, mutta eivät osallistu valintaan. Koreografihaku korostaa tanssijan osuutta tanssiteoksen olennaisena taiteellisena toimijana.

Koreografin työ sisältää ennen harjoitusten alkua tapahtuvan, kuukauden mittaisen suunnittelukauden, kaksi ja puoli kuukautta harjoituksia ja ensi-illan (koreografi ei ole palkattuna esityskauden aikana). Valittava koreografi sitoutuu valmistamaan teoksen Routa Companyn tarjoamilla resursseilla. Koreografilla on mahdollisuus hakea teokselle halutessaan apurahoitusta mahdollisiin lisätarpeisiin.

Routa Company tuottaa teoksen. Routa vastaa tanssijoiden ja koreografin palkkauksesta, harjoitus- ja esitystiloista sekä markkinoinnista ja tiedotuksesta. Teokselle tarjotaan kohtuulliset lavastus- ja puvustusresurssit sekä yhden suunnittelijan (koreografin toiveesta valo- tai äänisuunnittelijan, puvustajan, lavastajan tms.) kuukauden työpanos.

Teoksen tanssijoiden työsuhde on Routa Companyn omaehdotteisen taiteellisen työn palkkausmallin mukainen, eli minimissään 25 % työn sisällöstä on tanssijoiden itsensä määrittelemää. Teokseen valittu koreografi työskentelee 100 % työajastaan teoksen parissa. Routa Company katsoo, että koreografin työ sisältää jo lähtökohtaisesti taiteelliseen kehittymiseen tähtäävän työn osuuden, eikä sitä ole mielekästä erottaa teoksen parissa työskentelystä.

Koreografihaun käynnistämän teoksen harjoitukset alkavat marraskuussa 2022 ja teoksen ensi-ilta on tammikuussa 2023.

Routa Companyn Koreografihausta kiinnostuneita koreografeja pyydetään lähettämään:

– vapaamuotoinen teksti (max. A4), joka sisältää uuden teoksen idean ja kuvauksen koreografin työtavoista.

– CV

Esikarsinta suoritetaan hakemusten perusteella ja lopulliset valinnat tehdään koeharjoitusten jälkeen. Koeharjoitukset järjestetään Generaattorilla Kajaanissa 13.-14.9.
Koeharjoituksiin on varattu yhtä koreografia kohti n. 3,5 tuntia aikaa esitellä tanssijoille teosta käytännön harjoitteiden muodossa ja keskustellen.

Lähetä yhden sivun mittainen hakemuksesi PDF-muodossa osoitteeseen miia[ät]routacompany.fi, aiheella “koreografihaku [oma nimesi]”. Hakemuksen tulee olla perillä viimeistään sunnuntaina 22.8.

Satu Rinnetmäen ja Heli-Maria Latolan esittelyt ja haun lisätiedot Routa Companyn nettisivuilla www.routacompany.fi