Saaren kartanon taiteilijaresidenssin avoin haku vuodelle 2021 on alkanut

ILMOITTAJA: KONEEN SÄÄTIÖ
2.3.2020

Saaren kartano on Koneen Säätiön ylläpitämä kansainvälinen taiteilijaresidenssi Mynämäellä, Varsinais-Suomessa. Vuonna 2008 toimintansa aloittanut Saaren kartanon taiteilijaresidenssi tarjoaa eri alojen ammattitaiteilijoille tilaisuuden arjesta irrottautumiseen ja mahdollisuuden keskittyä luovaan työhön. Kartanon kaunis, historiallinen ympäristö ja maalaismiljöö tukevat keskittymistä. Saaren kartano antaa taiteilijoille myös alustan kohdata toisiaan ja jakaa ajatuksiaan.

Hakuaika
Saaren kartanon taiteilijaresidenssin vuoden 2021 residenssipaikkojen hakuaika alkaa 1.3. ja päättyy 31.3. klo 16.00 Suomen aikaa.

Hakeminen
Residenssipaikkaa haetaan aina hakua seuraavalle vuodelle. Yksilöille tarkoitetut kahden kuukauden mittaiset työskentelyjaksot ovat tammi–helmikuu 2021, maalis–huhtikuu 2021, syys–lokakuu 2021 sekä marras–joulukuu. Kesällä toukokuusta elokuuhun residenssin kaikki tilat on varattu taiteilijaryhmien 1–4 viikon työskentelyjaksoihin.
Taiteilijaresidenssiin haetaan Koneen Säätiön apurahojen verkkopalvelussa. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostilla tai muilla tavoin verkkopalvelun ulkopuolella. Luethan hakuohjeemme huolellisesti ennen hakemuksesi laatimista.

Saaren kartanon residenssi tarjoaa:
Apurahan
Hitaan matkustamisen tukea
Asunnon
Työskentelytilan
Työrauhan
Mahdollisuuden kohdata toisia taiteilijoita

Kuka voi hakea?
Saaren kartano on kansainvälinen residenssi, jonne voi hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset ammattitaiteilijat, kirjailijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö, ryhmän jäseniä tulee olla vähintään kolme) ennalta esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa. Työparien tulee hakea yksilöresidenssiä yhteisellä hakemuksella.

Residenssipaikkaa voi hakea taiteelliseen työskentelyyn. Etusijalla ovat monialaiset, uudet tai valtavirran ulkopuoliset taiteenalat ja aiheet.

Kansainvälisen taiteilijaresidenssin yhteisenä kielenä on englanti.

Hakuohjeet
Tarkemmat ohjeet löydät verkkosivuiltamme.
Hakijan tulee täyttää sähköinen hakulomake apurahojen verkkopalvelussa.
Hakemuksen liitteenä olevien työsuunnitelman, ansioluettelon(-luetteloiden), portfolion ja todistusten pohjalta arvioidaan hakijan kykyä toteuttaa esittämänsä hanke menestyksekkäästi.

Hakuohjeet ja valintaperusteet

Saaren kartanon residenssi

LISÄTIETOJA
Residenssihaku ja Saaren kartanon residenssin toiminta:
Residenssikoordinaattori Pirre Naukkarinen, pirre.naukkarinen@koneensaatio.fi, puh. 044 031 4201

Taiteellinen työskentely Saaren kartanon residenssissä ja lehdistön tiedustelut:
Toiminnanjohtaja Leena Kela, leena.kela@koneensaatio.fi, puh. 040 732 3628

Tietoa residenssihausta saa mielellään levittää eteenpäin.