Sandrina Lindgrenin ja Antti Tolvin Vacuum cleaner rebirth -työpajat 11.3. ja 14.3. Kutomolla Turussa

ILMOITTAJA: EHKÄ-TUOTANTO
26.2.2018

On aika tehdä sopu yhden vihatuimman kodinkoneemme, imurin kanssa. Imurointiin liittyy tietty kehon asento ja rytmi. Imuri sanelee liikkeet ja sitä syytetään selkäkivuista, väsymyksestä ja tylsyydestä. Onko syy todellakin laitteessa ja mitä asialle voisi tehdä?

Sandrina Lindgrenin ja Antti Tolvin ohjaamissa Vacuum cleaner rebirth -työpajoissa ei mietitä ergonomiaa, vaan sitä, miten pitää enemmän hauskaa liikkuvana, työskentelevänä kehona. Imuri toimii työpajoissa keskustelun avaajana pohdintoihin arkisista suhteista kehoon ja liikkeeseen. Erilaisten tehtävien, musiikin ja kehollisten harjoitteiden välityksellä tarkastellaan tapoja projisoida vihaa imuria kohtaan ja etsitään mahdollisuuksia löytää tilalle leikkisyys.

Työpajat ovat kaikille avoimia eikä osallistuminen vaadi aiempaa kokemusta tanssista. Työpajojen kieli on englanti.

Household Dance Protocol on tanssitaiteilija Sandrina Lindgrenin vuonna 2017 aloittama monivuotinen projekti, joka tutkii tanssin, esittävien taiteiden ja kotitaloustyön suhdetta. Projekti koostuu työpajoista, podcasteista, installaatioista sekä esityksistä. Household Dance Protocol pyrkii herättämään keskustelua kotitalouteen liittyvän kehollisuuden ja liikkeen asemasta sekä kehollisen kyvykkyyden merkityksestä nyky-yhteiskunnassa.

Aika: su 11.3. klo 15-17 & ke 14.3. klo 17-19
Paikka: Nykytaidetila Kutomo, Kalastajankatu 1 B, 20100 Turku
Hinta: maksuton
Ilmoittautumiset: ei ennakkoilmoittautumista, työpajaan voi osallistua joko yhtenä päivänä tai molempina
Lisätiedot: ehka.net, householddance.com