Särö ry:n residenssit Saksassa

ILMOITTAJA: SÄRÖ RY
1.11.2018

Särö on käynnistänyt ohjelman, jossa tuetaan vähävaraisten kirjailijoiden ja taiteilijoiden työskentelyä Saksassa.

Rajaresidenssiohjelma on tarkoitettu ammattimaisesti työskenteleville kirjailijoille, kuvataiteilijoille, muusikoille, graafikoille, sarjakuvantekijöille, valokuvaajille, kääntäjille sekä muille kulttuurialan henkilöille, jotka elävät toimeentulon rajoilla. Ohjelmaan voidaan hyväksyä myös alan opiskelijoita.

Taiteilija saa tukea residenssimaksuun sekä matkakustannuksiin. Särö tarjoaa apua myös verkostoitumisessa.

KAKSI RESIDENSSIÄ

Taiteilija voi hakea 2-4 viikon työskentelyjaksoa kahdessa taiteilijaresidenssissä itäisessä Saksassa. Ohjelman tarkoituksena on samalla tarjota mahdollisuus tutustua ja saada inspiraatiota itäisen Keski-Euroopan runsaasta museotarjonnasta.

Särön Oder-residenssi sijaitsee Frankfurtissa taiteilijakorttelissa Oder-joen rannassa

Toinen ohjelmaan kuuluva residenssi on Eibaun kirjastoresidenssi

HAKU ON ALKANUT

Ohjelma jatkuu 2019 heinäkuun loppuun, haku on alkanut. Lue lisää rajaresidenssiohjelman sivulta, sieltä löydät myös hakulomakkeen.

Vielä ehdit ennen joulua residenssiin

Särö ry:n Oder-residenssissä Saksassa on tämän vuoden puolella vielä muutama vapaa jakso: marras-joulukuun vapaat jaksot ja jäsenhinnat näet täältä. Hakemuslomakkeen löydät täältä.

Ota yhteys, jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää: saro.residenssi@gmail.com tai Mark Mallon 041 535 6065.

Ohjelma toteutetaan Niilo Helanderin Säätiön tuella.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä: saro.residenssi@gmail.com tai Mark Mallon 041 535 6065.

Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdisty Särö ry on julkaissut kirjallisuuspainoitteista kulttuurilehti Säröä vuodesta 2006. Yhdistys ylläpitää lisäksi kirjailija- ja taiteilijaresidenssiä Frankfurt an der Oderissa Saksassa. Särö ry järjestää myös kirjoittajakoulutusta ja tarjoaa kirjoittajille ateljeekritiikkiä.