Satu Herrala: Ruumiillinen kuratointi – mitä se voisi olla? | 18.3. Turussa

ILMOITTAJA: EHKÄ-TUOTANTO
24.1.2023

Ruumiillinen kuratointi vaatii hidastamista ja yhteiseen kenttään virittäytymistä. Hengitetään. Tunnetaan maa. Annetaan ajan poimuttua. Etiikka, tietäminen ja oleminen yhteenkietoutuvat maailman tulemisessa. Kuunnellaan sitä. Ollaan se.

Satu Herralan fasilitoimassa yksipäiväisessä Ruumiillinen kuratointi – mitä se voisi olla? -työpajassa kuratointia tarkastellaan ruumiillisena prosessina feministiteoreetikko ja fyysikko Karen Baradin ajattelun sekä yksinkertaisten kehollisten harjoitteiden, keskustelun ja kirjoittamisen pohjalta. Työpajassa etsitään ruumiista ja ruumiiden välisestä yhteyden kokemuksesta nousevaa kieltä ja toimintaa.

Kuraattoreille, taiteilijoille, tutkijoille, tuottajille, kirjoittajille ja muille kuratoinnista kiinnostuneille toimijoille tarkoitettu työpaja nivoutuu Herralan Aalto-yliopistossa tekemään väitöstutkimukseen. Tutkimus kulkee työnimellä Embodied Curating as a Methodology for Ethical Intra-Action – Assembling conditions for art to summon collective and transformative agencies. Väitöstutkimusta on tukenut Koneen Säätiö.

Työpajan kielet ovat englanti ja suomi.

Työpaja Nykytaidetila Kutomolla
la 18.3.2023 klo 11:30–17:00

Työpaja on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.
Ilmoittautumiset ›

Ilmoitathan mahdollisesta osallistumisen peruutuksesta sähköpostitse osoitteeseen info@ehka.net, kiitos. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Satu Herrala on kuraattori ja väitöskirjatutkija, jonka tausta on tanssitaiteessa. Häntä kiinnostaa ruumiillinen yhdessä oleminen tietämisen ja toiminnan perustana. Hän on kuratoinut muun muassa A I S T I T / coming to our senses -nykytaideohjelman (2021, yhdessä Hans Rosenströmin kanssa), Baltic Circle -festivaaliohjelmistot (2015–2019), Suomen taidepoliittisen tapahtuman (2014, yhteistyössä Eva NeklyaevanDana Yahalomin ja Terike Haapojan kanssa) sekä Saunaluentojen sarjan (2011–2015).

Ehkä-tuotannossa noudatetaan turvallisemman tilan ohjeistusta. Valitettavasti Nykytaidetila Kutomon tilat eivät ole esteettömät. Rakennuksessa on portaita, eikä siellä ole esteetöntä wc-tilaa.