Seminaari: Tanssitaiteilijan muuttuva ammattitaito

ILMOITTAJA: TEATTERIMUSEO
4.10.2017

Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat – STST ry:n seminaarissa 15.10. pohditaan mm. tanssijuutta, tanssijan ammattitaitoa ja identiteettiä sekä koulutuksen tilannetta taiteen muuttuvalla kentällä. Seminaarissa luodaan katsaus suomalaisen nykytanssijan identiteetin syntyvaiheisiin ja tanssijan taidon käsitteen muuttuvaan historiaan. Paneelikeskustelussa nykytekijät pohtivat, mitä taitoja tai ominaisuuksia tanssin ammattilaisuus vaatii tänä päivänä.

Tanssitaiteilijan muuttuva ammattitaito -seminaari su 15.10. klo 12–16.

Seminaariin ovat tervetulleita kaikki tanssin kentällä toimivat ja tanssista kiinnostuneet. Seminaariin on ilmainen sisäänpääsy.

Onko tanssin perusopetuksessa huomioitu tanssijuuden nykyvaatimukset? Entä ammattikoulutuksessa? Miten eri tanssilajit kohtaavat tänä päivänä, vai sulkevatko niiden keholliset tai taidolliset agendat toisensa pois? Tiedämmekö, mistä puhumme, kun puhumme tanssista? Voiko nykytanssija esiintyä laivashowssa ja show-tanssija nykytanssijana, vai onko alalla piilohierarkioita tai näkymättömiä rajoja, joita ei helposti ylitetä? Miten pärjätä moniammattilaisena, jolla on usein monta työroolia: esiintyjä, opettaja, tuottaja? Kun tekee vähän kaikkea, eikö enää tee hyvin mitään? Kärsiikö uskottavuus? Voiko sanoa olevansa taiteilija, jos ei ole esiintynyt pitkään aikaan?

OHJELMA:

12.00 Veera Lamberg: Seminaarin avaus
12.15 Tiina Suhonen: Tanssijan muuttuvat taidot – historiallinen perspektiivi
13.00 Riikka Korppi-Tommola: Tanssijuuden aineksia 1960-, 80- ja 90-luvuilta

13.45 Kahvitauko

14.15 Paneelikeskustelu. Mitä tanssitaiteilijan ammattitaito tarkoittaa nyt? Keskustelijoina Suvi Kajaus, Laura Lehtinen, Katarina McAlester, Antti Nieminen, Elina Pirinen ja Antti Seppänen. Keskustelua moderoi Veera Lamberg.
15.45 Veera Lamberg: Seminaarin päätös

Lisätietoja: http://www.teatterimuseo.fi/fi/Seminaari-Tanssitaiteilijan-muuttuva-ammattitaito

Seminaarin yhteydessä pääsee tutustumaan ilmaiseksi myös Siivet kantapäissä – STST 80 vuotta -juhlanäyttelyyn joka kertoo ammattiliiton historiaa valokuvien, esineiden ja esiintymispukujen kautta.

Lisätietoja näyttelystä: http://www.teatterimuseo.fi/fi/Siivet-kantapaissa