Shibari ja liike -työpaja 28. 8. – 29. 8. 2021 Helsingissä

ILMOITTAJA: KAIKEN KESKUS RY
22.6.2021

Työpaja keskittyy shibarin eli köysitaiteen ja nykytanssista nousevan liikkeen yhdistämiseen. Työpaja on tarkoitettu toisaalta rikastamaan köysisessioita esittävän taiteen keinoilla ja toisaalta houkuttelemaan shibarin avulla esille poikkeuksellisia näkökulmia liikkeeseen.

Köysissessioihin työpaja tarjoaa kehollisuuden havainnoinnin syventämistä mm. kontakti-improvisaation keinoin.

Esittävän taiteen tekijöille työpaja avaa erityisen näkökulman liikkeeseen sen estämisen kautta. Työpaja tutkii estetyn liikkeen mahdollisuuksia liikemateriaalin lähtökohtana sekä vahvoja kontrasteja, joita syntyy näennäisesti päinvastaisten tekniikoiden kuten nykytanssiin usein yhdistetyn vapaan liikkeen ja shibarin solmukohdista.

Työpaja esittelee myös suostumuksen peruskysymyksiä käytännössä sekä antaa välineitä seksuaalisuuteen, intimiteettiin ja BDSM-tekniikkoihin liittyvään työskentelyyn.

Työpajan tarkoitus ei ole opettaa shibarin tekniikkaa muutamia perusasioita lukuun ottamatta, vaan se keskittyy solmimaan yhteen nykytanssia ja shibaria.

Työpajassa voi olla alastomuutta, mutta jokainen määrittelee sen rajat omalla kohdallaan. Kenenkään ei oleteta olevan alasti, vaan kaikki harjoitukset voi toteuttaa myös vaatteiden kanssa. ’Genital play’ on lähtökohtaisesti rajattu työpajan ulkopuolelle. Neuvottelemme osallistujille tärkeimmistä rajoista työpajan alussa sekä koko työpajan ajan.

Voit tulla työpajaan joko yksin tai parin kanssa, mutta emme voi taata, että sinulle löytyy paria työpajan kautta.

KENELLE

Toivomme, että osallistujilla on aiempaa kokemusta joko shibarin tai esittävän taiteen puolelta. Mikäli sinulla ei ole kumpaakaan, lähetä meille viesti osoitteeseen office (at) centerforeverything.com ja kerro miksi haluaisit osallistua työpajaan ja keskustelemme asiasta erikseen.

Tarvitset työpajaan omat köydet.

AIKA JA PAIKKA

La 28. – su 29. 8. 2021 klo 10 – 13.30.

Eskus – Esitystaiteen keskuksen (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 6, 2. kerros) sali 1.

HINTA
50 €
Työpaja tarvitsee vähintään viisi osallistujaa 28. 7. 2021 mennessä toteutuakseen.

Paikan voi hankkia myös tämän jälkeen mikäli työpaja toteutuu.

Voit hankkia paikan suoraan Holvista.

OPETTAJAT

Samee Haapa on taiteellinen johtaja, tutkija, ohjaaja, esiintyjä ja dj. Hän aloitti sukeltamisen seksipositiivisuuteen Berliinin xPlore -festivaalilla 2007. Hän on soveltanut BDSM-tekniikoita lukuisissa nykyesityksissä. Hän viimeistelee taiteellista väitöstutkimusta Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.

Linda Holma on tanssitaiteilija ja esiintyjä, joka valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta 2021. Holma on harjoittanut kontakti-improvisaatiota vuodesta 2016 ja shibaria vuodesta 2019. Hänen taiteentekemisensä nojaa vahvasti kokemuksellisuuteen sekä suhteisuuksien tutkimiseen. Seksipositiivisuus, sukupuolen kysymykset ja seksuaalisuus ovat hänelle tärkeitä aiheita.

MUUTAMA ERITYINEN HUOMIO

Työpaja toteuttaa turvallisemman tilan periaatteita. Tämä tarkoittaa kunnioitusta kaikkia sukupuolia, seksuaalisuuksia, taustoja, kehoja ja kyvykkyyksiä kohtaan. Rasistinen, seksistinen, homofobinen, transfobinen tai muulla tavoin syrjivä käyttäytyminen ei ole sallittua.

Eskuksen tilat ovat saavutettavissa pyörätuolilla.

Tila on n. 80 neliötä ja tilassa on yhtä aikaa maks. 12 ihmistä.

Kysymyksiä voit lähettää osoitteeseen office (at) centerforeverything ja teemme parhaamme auttaaksemme.