Shibari ja liike -workshop Turussa 7. – 8.5.2022

ILMOITTAJA: TURKU PEER ROPE JA KAIKEN KESKUS
28.3.2022

Työpaja keskittyy shibarin eli köysitaiteen ja nykytanssista nousevan liikkeen yhdistämiseen.
Työpaja on tarkoitettu toisaalta rikastamaan köysisessioita esittävän taiteen keinoilla ja toisaalta houkuttelemaan shibarin avulla esille poikkeuksellisia näkökulmia liikkeeseen.
Köysissessioihin työpaja tarjoaa kehollisuuden havainnoinnin syventämistä mm. kontakti-improvisaation keinoin.
Esittävän taiteen tekijöille työpaja avaa erityisen näkökulman liikkeeseen sen estämisen kautta. Työpaja tutkii estetyn liikkeen mahdollisuuksia liikemateriaalin lähtökohtana sekä vahvoja kontrasteja, joita syntyy näennäisesti päinvastaisten tekniikoiden kuten nykytanssiin usein yhdistetyn vapaan liikkeen ja shibarin solmukohdista.
Työpaja esittelee myös suostumuksen peruskysymyksiä käytännössä sekä antaa välineitä seksuaalisuuteen, intimiteettiin ja BDSM-tekniikkoihin liittyvään työskentelyyn.
Työpajan tarkoitus ei ole opettaa shibarin tekniikkaa muutamia perusasioita lukuun ottamatta, vaan se keskittyy solmimaan yhteen nykytanssia ja shibaria.
Työpajassa voi olla alastomuutta, mutta jokainen määrittelee sen rajat omalla kohdallaan. Kenenkään ei oleteta olevan alasti, vaan kaikki harjoitukset voi toteuttaa myös vaatteiden kanssa. ’Genital play’ on lähtökohtaisesti rajattu työpajan ulkopuolelle. Neuvottelemme osallistujille tärkeimmistä rajoista työpajan alussa sekä koko työpajan ajan.
Voit tulla työpajaan joko yksin tai parin kanssa, mutta emme voi taata, että sinulle löytyy paria työpajan kautta.
KENELLE
Toivomme, että osallistujilla on aiempaa kokemusta joko shibarin tai esittävän taiteen puolelta. Mikäli sinulla ei ole kumpaakaan, lähetä meille viesti osoitteeseen turkupeerrope (at) gmail.com ja kerro, miksi haluaisit osallistua työpajaan, niin keskustelemme asiasta erikseen.
Ota mukaan omat köydet, jos sinulla sellaiset on. Paikalla on lisäksi muutamia lainaköysiä.
AIKA JA PAIKKA
7.-8.5.2022 klo 13.00–17.00
Läntisen tanssin aluekeskuksen studio (Itäinen rantakatu 64, 20810 Turku)
HINTA
50 €
Työpajaan on tarjolla kaksi maksutonta stipendipaikkaa vähävaraisille. Ilmoitamme stipendihausta tarkemmin erikseen.
ILMOITTAUTUMINEN
Sitovat (!) ilmoittautumiset lähetetään osoitteeseen turkupeerrope (at) gmail.com 17.4. mennessä. Työpajan on tultava täyteen toteutuakseen; ilmoitamme työpajan toteutumisesta ja maksutiedoista ilmoittautumisajan päätyttyä tai työpajan täytyttyä. Stipendiä hakevien ei tarvitse ilmoittautua sähköpostitse hakemuksensa lisäksi.
OPETTAJA
Samee Haapa on taiteellinen johtaja, tutkija, ohjaaja, esiintyjä ja dj. Hän aloitti sukeltamisen seksipositiivisuuteen Berliinin xPlore -festivaalilla 2007. Hän on soveltanut BDSM-tekniikoita lukuisissa nykyesityksissä. Hän viimeistelee taiteellista väitöstutkimusta Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.
DEMOMALLI
Satu Hakamäki on pääasiassa nykytanssin ja performanssin parissa työskentelevä esittävän taiteen freelancer. Hän on kiinnostunut kehoista, hengityksestä, aisteista, uteliaisuudesta, leikkisyydestä, improvisaatiosta, vuorovaikutuksesta, valtasuhteista, ihmisen ja luonnon suhteesta sekä maailman parantamisesta taiteen avulla. Hän kokee, että shibarissa nämä kaikki ovat luontevasti läsnä.
MUUTAMA ERITYINEN HUOMIO
Työpaja toteuttaa turvallisemman tilan periaatteita. Tämä tarkoittaa kunnioitusta kaikkia sukupuolia, seksuaalisuuksia, taustoja, kehoja ja kyvykkyyksiä kohtaan. Rasistinen, seksistinen, homofobinen, transfobinen tai muulla tavoin syrjivä käyttäytyminen ei ole sallittua.
Studioon pääsee pyörätuolilla, mutta ulko-ovella ja kynnyksellä saattaa tarvita apua.
Tila on n. 80 neliötä ja paikalla on yhtä aikaa maks. 14 ihmistä.
Kysymyksiä voit lähettää osoitteeseen turkupeerrope (at) gmail.com, ja teemme parhaamme auttaaksemme.