Simo Kellokummun Contextual Choreography -työpaja Turussa 28.1.2017

ILMOITTAJA: EHKÄ-TUOTANTO
23.1.2017

Simo Kellokummun ohjaamassa Contextual Choreography: Choreography as a reading practice -työpajassa käsitellään koreografian ja kontekstin välisiä suhteita. Työpajassa liike moninaisine määrittelyineen ja mittakaavoineen, liikkeen havainnointi sekä kokemus liikkeestä on koreografisen taiteen ja ajattelun lähtökohta. Pajassa työstetään liikkeen, paikan ja tilan materiaalisuuksien välisiä suhteita. Huomio kiinnitetään ympäröivän olosuhteen muodostaviin liikkeisiin, joiden osana ihminen on, ja joiden havaintoa ja kokemusta koreografinen teko vastavuoroisesti materialisoi, moninaistaa ja reitittää uudelleen.

Työskentely tapahtuu osallistujien taiteellisesta praktiikasta käsin eli koreografinen taide ja ajattelu voi materialisoitua havaittavaksi minkä tahansa liikettä käsittelevän taiteellisen toiminnan läpi. Työpajassa koreografi on henkilö, joka ei hallitse tai mestaroi liikettä vaan kytkeytyy ympäröivään liikkeelliseen maailmaan ja artikuloi tätä huokoista ruumiillista prosessia.

Taiteilijat ja taidetoimijat kaikilta taiteen alueilta ovat tervetulleita työpajaan. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa.

Aika: la 28.1.2017 klo 10-17
Paikka: Nykytaidetila Kutomo, Kalastajankatu 1 B, 20100 Turku
Hinta: maksuton
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: ehkatuotanto@gmail.com
Lisätiedot: ehka.net

Simo Kellokumpu on koreografi ja taiteellisen tutkimuksen tohtoriopiskelija Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa. Käynnissä oleva taiteellinen tutkimusprosessi Contextual Choreography: Choreography as a reading practice towards contemporary movement ecology on vieraillut erilaisina taiteellisina muotoina, esittelyinä ja työpajoina seuraavissa paikoissa: Reykjavík Dance Festival (2014), Cité Internationale des Arts, Pariisi (2015), Tutkimuspaviljonki, Venetsian Biennaali (2015), CARPA The fourth Colloquium on Artistic Research in Performing Arts (2015), SenseLab, Montreal (2016), Research Ethics and Artistic Freedom in Artistic Research -symposiumi, Växjö (2016) ja Skulptur und Raumin Autumn School, Wien (2016). Vuonna 2016 tutkimusprosessi jatkui AARK -residenssissä Korppoossa, O Espaço do Tempo -residenssissä Montemor-o-Novossa, Ars Bioarctica -residenssissä Kilpisjärvellä ja Critical Path -keskuksessa Sydneyssä. Tutkimuksen yksi taiteellinen työ valittiin esiteltäväksi osaksi PSi#22 Performance Climates -konferenssia Melbournessa heinäkuussa 2016.
simokellokumpu.org