Sivuaskel-festivaali | Eleanor Bauer: Conversations -työpaja

ILMOITTAJA: ZODIAK - UUDEN TANSSIN KESKUS
18.1.2023

Eleanor Bauerin ohjaama Conversations –työpaja on osa Sivuaskel-festivaalin ohjelmaa Zodiak – Uuden tanssin keskuksella. Työpaja toteutetaan yhteistyössä Tanssille ry: n kanssa. Ennen Helsinkiin saapumista Eleanor Bauer ohjaa Conversations -työpajan myös New Yorkissa osana Movement Researchin MELT-ohjelmaa.

* * * * *

Mistä meidän on tarve puhua juuri nyt ja miten se tehdään? Conversations on performatiivinen työpaja, jossa keskustellaan yhteisistä huolenaiheista.

Joskus keskustelu käydään puheella. Joskus keskustelu tapahtuu tanssin kautta. Kaikki työpajan läsnäolijat määrittävät keskustelun sisällön ja muodon. Sinä olet osa työpajan tapahtumista. Toistaiseksi keskeneräinen ja kestoltaan rajoittamaton Conversations ei ole omistettu teos, vaan jatkuvasti jaettu prosessi. Tässä työpajassa tutkimme ja kehitämme formaattia yhdessä ja sitten harjoittelemme sen jakamista yleisön kanssa.

Työpajan viimeiselle tunnille pe 10.2. klo 15.00-16.00 yleisö on kutsuttu mukaan osallistumaan. Havainnointi on myös yksi osallistumisen muoto. Olette kaikki tervetulleita jakamaan työpajan prosessia!

Työpaja pidetään englanniksi, mutta sen aikana voidaan käyttää myös muita kieliä, koska Conversations on kokeellinen formaatti.

* * * * *

Eleanor Bauer on koreografi ja esiintyjä, joka työskentelee tanssin, kirjoittamisen ja musiikin risteyksessä. Hänen työnsä, joka ulottuu sooloteoksista ja talk show:sta suuriin ensemble-teoksiin ja elokuviin, on synteesi kehollisista älykkyyksistä: praktiikka, joka muodostaa merkityksiä aistien kautta.

Bauer perusti vuonna 2007GoodMove-ryhmän, jonka kautta hän tuotti teoksia ja yhteistöitä vuoteen 2020 asti. Hän oli residenssitaiteilijana Kaaitheaterissa (Bryssel) 2013–2016. Bauerilta ovat tilanneet teoksia mm. Cullberg, Schauspielhaus Bochum, Tanskan kuninkaallisen teatterin Corpus-projekti ja Lontoossa toimiva kollektiivi Nora. Bauer opettaa, kirjoittaa, luennoi ja luo konteksteja tiedonvaihdolle taiteessa. Alun perin Santa Festä, New Mexicosta kotoisin oleva Bauer valmistui performatiivisten ja mediapohjaisten käytäntöjen tohtoriksi (koreografian erikoisala) Tukholman Taideyliopistosta 2022.

AIKATAULU:

To 9.2. ja pe 10.2.2023

Klo 13.00-16.00

Tila: Zodiak Studio C4

Kaikille avoin tilaisuus pe 10.2. klo 15.00-16.00 Zodiak Studio C4: sessa.

Kurssimaksu: 70€, Tanssille ry: n jäsenet 65€

Kurssin ilmoittautumisen ja maksut hoitaa Tanssille ry. Varaa paikkasi maksamalla kurssimaksu täällä: https://www.tanssille.net/verkkokauppa/

Ilmoittautuminen kurssille on hyvä tehdä ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua eli 26.1. mennessä. Tämän jälkeen kurssille voi vielä ilmoittautua mikäli ryhmässä on tilaa. Kurssille voi tulla mukaan 9.2. asti. Mikäli kurssille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, ilmoitetaan kurssin peruuntumisesta viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse ilmoittautuneille ja kurssimaksu palautetaan.

Lisätiedot ja yhteydenotot: elina.hauta-aho@zodiak.fi / 044 975 4698

Lisää tietoa: https://www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/conversations-eleanor-bauer
You can find the workshop info also in english here: https://www.zodiak.fi/en/conversations-eleanor-bauer