Skinner Releasing Tekniikan intensiivikurssi Kokko1721-residenssissä 3.-5.5.2019

ILMOITTAJA: ITÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS
16.1.2019

Skinner Releasing Tekniikka (SRT) on amerikkalaisen Joan Skinnerin 60-luvulla kehittämä uraauurtava lähestymistapa tanssiin, liikkeeseen ja luovaan prosessiin. Tämä somaattinen tekniikka on kehittynyt yksinkertaisesta periaatteesta, että päästäessämme irti turhista kannatteluista kehossamme ja pinttyneistä ajatuksistamme teemme tilaa jollekin uudelle tapahtua.

Titta Courtin ohjaamalla intensiivikurssilla ohjattujen runollisten mielikuvien herättämä ja musiikin tukema spontaani liike mahdollistavat luovien ja helposti saavutettavien teknisten liikeperiaatteiden kokeilun. Kehon linjausta lähestytään moniulotteisesti ja dynaamisesti. Tunnit on suunniteltu siten, että ne tukevat jokaisen henkilökohtaista prosessia liikkua vaivattomasti ja vapaasti. Liikkeen tarkkuus ja artikulaatio paranee. Tietoisuus kehittyy tekniikan periaatteiden harjoittelemisesta yksin, hands-on parityöskentelyissä ja osana ryhmää.

SRT kurssille voivat osallistua niin tanssin ammattilaiset kuin aloittelijat ja ketkä tahansa kehollisuudesta, luovuudesta ja liikkeen kautta tietoisuuden tutkimisesta kiinnostuneet.

www.skinnerreleasingnetwork.org
www.skinnerreleasing.com

TITTA COURT

Vuodesta 1991 lähtien valmistuttuaan Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta tanssitaiteen maisteriksi Titta Court on ahkeroinut tanssijana, koreografina ja opettajana. Paluumuutettuaan Pohjois-Suomeen vuonna 1997 hän on aktiivisesti tehnyt tanssitaidetta näkyväksi vieden esityksiä poikkeuksellisiin tiloihin, toteuttanut erilaisia monitaiteellisia produktioita ja tehnyt kansainvälistä yhteistyötä. Court sertifioitui Skinner Releasing Tekniikan opettajaksi vuonna 2011.

www.tittacourt.com

Oppiminen on hyppy tuntemattomaan. Ohjaajana haluan herättää epävarmuuden pelon tilalle uteliaisuuden. Synnyttää ilmapiirin, jossa on turvallista päästää hetkeksi irti tutusta ja löytää jotain uutta. 

SKINNER RELEASING TEKNIIKAN -INTENSIIVIKURSSI
Perjantai 3.5 klo 17.30-20.00
Lauantai 4.5. klo 10.00-12.00 + 15.00-17.00 + 18.00-19.30
Sunnuntai 5.5. klo 10.00-12.00
Kokko1721 residency, Kotimäentie 27 A, Kangasniemi

Kurssin hinta: 80/60€ (ITAK:n jäsenet & opiskelijat)
Majoitus
: 20€/hlö/2 yötä vierashuoneessa tai 10€/hlö/2 yötä patjamajoitus tuvassa
Ruokailu: 5€/ateria (aamiainen la-su + lounas ja päivällinen la) Huom! Aterioista käteismaksu paikanpäällä Kokossa.

Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen itak@itak.fi 18.4.2019 klo 12.00 mennessä.

Kokko1721-residenssissä on mahdollisuus majoittua (pe-su) joko kahden hengen vierashuoneissa tai patjalla tuvassa. Majoituksen hintaan sisältyvät liinavaatteet ja pyyhe. Lauantai-iltana on mahdollisuus saunomiseen  ja peseytymään pääsee saunaan myös perjantaina ja sunnuntaina.

Kokko1721-residenssistä on mahdollisuus ostaa puuroaamiainen lauantai- ja sunnuntaiaamuina. Lauantaina on tarjolla lounaaksi kasvispataa riisillä ja päivälliseksi kasviskeittoa. Kaikki ateriat ovat 5 €/kpl. Ruuat varataan etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä ja maksetaan käteisellä paikanpäällä Kokossa.

Omien ruokien ja eväiden tuominen on mahdollista, ja käytössä on jääkaappi sekä yhteinen keittiö.

Suosittelemme saapumista henkilöautolla. Hankasalmen asema on lähin juna-asema, josta on Kokkoon matkaa 20km.

Lisätietoja kurssista ja majoituksesta:
Jukka Ristolainen / Maija Tuomi
Kokko1721 residency
kokko@kokko1721.eu / 040-5089020

Kurssin järjestäjä
: Itä-Suomen tanssin aluekeskus