SKR:n työskentelyapurahat taiteilijaresidensseihin haettavana

ILMOITTAJA: SUOMEN KULTTUURIRAHASTO
16.8.2016

Työskentelyapurahat taiteilijaresidensseihin haettavissa 18.8.-16.9. – nyt residenssi myös tanssijoille!

Suomen Kulttuurirahaston residenssitoiminta on uudistunut. Kuvataiteilijoiden haettavana on residenssijaksoja Aasiassa, tanssijoiden ja muiden näyttämötaiteiden tekijöiden uusi residenssikohde on Portugalissa.

Suomen Kulttuurirahasto myöntää vuosittain apurahoja työskentelyyn taiteilijaresidensseissä. Työskentelyapurahoja voi hakea 18.8.-16.9.2016 rahaston verkkopalvelussa. Hakukohteita on neljä: Hôtel Chevillon Ranskassa, SeMA Nanji Soulissa Etelä-Koreassa, Tokyo Wondersite Japanissa sekä O Espaço do Tempo Portugalissa. Työskentelyapurahan määrä on 2000 euroa kuukaudessa tai Portugaliin 500 euroa viikossa.

O Espaço do Tempo -residenssin myötä Suomen Kulttuurirahasto tarjoaa nyt myös tanssitaiteilijoille mahdollisuuden residenssityöskentelyyn.

Kulttuurirahasto lähettää Portugaliin yksittäisiä tanssijoita ja muiden näyttämötaiteiden edustajia tai korkeintaan viiden hengen työryhmiä 2-4 viikon työskentelyjaksoiksi. Vuonna 2017 ryhmiä lähetetään korkeintaan neljä.

Kuvataiteilijat voivat nyt hakea työskentelemään Etelä-Koreaan tai Japaniin residensseihin. SeMA  Nanjiin Souliin että Toyo Wondersiteen Tokiossa myönnetään molempiin yksi kolmen kuukauden työskentelyapuraha. Kuvataiteilijoille on lisäksi tarjolla myös neljä kolmen kuukauden apurahaa Hôtel Chevilloniin Ranskaan.

Hôtel Chevilloniin voivat hakea myös kirjailijat ja kääntäjät, joille on jaossa kaksi kolmen kuukauden työskentelyapurahaa.

Tarkempaa tietoa residensseistä ja niihin myönnettävistä apurahoista sekä hakemisessa osoitteessa www.skr.fi/taiteilijaresidenssit