Sokkojamit 2.11.2019 Helsingissä

ILMOITTAJA: KAIKEN KESKUS
24.10.2019

Katse määrittää vahvasti kaikkea toimintaamme – myös sitä miten koemme tanssin. Ja kuitenkin suuri osa tanssista on jotain aivan muuta – liikkeen kokemista, sitä miltä se tuntuu sekä itsen, toisten ja ympäröivän maailman aistimista.

Näissä kontakti-improvisaatioon perustuvissa sokkojameissa katseen tilapäinen poistaminen antaa mahdollisuuden herkistyä syvempään, hienovaraisempaan ja aistirikkaampaan havainnoimiseen ilman näköaistin kontrollia.

Sessio koostuu valmistautumisesta, yhteisestä ja vedetystä virittäytymisestä ja tiputtelusta. Voit poistua ja palata tilaan koska tahansa (paitsi yhteisen virittäytymisen aikana), mutta tilassa voi valmistautumisen jälkeen olla ja tanssia vain silmät sidottuina. Tilassa on yksi henkilö koko ajan pitämässä huolen yleisestä turvallisuudesta – tämä koskee sekä yleisiä turvallisuuteen liittyviä asioita että turvallisemman tilan periaatteiden silmällä pitämistä.

Sinulla ei tarvitse olla kokemusta kontakti-improvisaatiosta osallistuaksesi.

Session rakenne on seuraavanlainen:

18 – 18.30 Valmistautuminen: Ohjeet turvallisuudesta tilassa, siteiden valinta ja oma virittäytyminen.
18.30 – 19 Yhteinen virittäytyminen tanssiin sokkona.
19 – 20.30 Tanssi sokkona tilassa. Tänä aikana tilaan ei voi tulla enää uusia ihmisiä. Tilasta voi poistua ja tulla takaisin koska tahansa, mutta tilassa ei voi olla ilman sidettä silmillä.
20.30 – 21 Voit tanssia tai muutoin tiputella tilassa ilman sidettä silmillä.

Voit tulla ja mennä koska tahansa 18 – 18.30 ja 19 – 21 välisenä aikana. 18.30 – 20.30 välisenä aikana tilassa voi liikkua vain silmät sidottuina.

Jamipaikka ja -aika:
Eskus – Esitystaiteen keskus, sali 2 la 2. 11. klo 18 – 21
(Eskus – Esitystaiteen keskus, Puhdistamo (rakennus nro 6) 2. krs. Virallinen osoite: Kaasutehtaankatu 1/33, 00540 Helsinki.)
10 e.

Muutama erityinen huomio:

Myymme näihin jameihin lippuja etukäteen, jotta pystymme hieman arvioimaan ihmisten määrää ja valmistelemaan mm. siteet tätä ajatellen. Voit kuitenkin myös tulla vain paikan päälle.

Lipun voit ostaa osoitteesta

https://holvi.com/shop/everything/product/23ba4ba4d12c067a74bd62966a828fbd/

Kuvaamme jameissa hieman kuvia ja videota tulevia eventtejä varten. Jos et halua, että sinut tunnistetaan kuvista, tule kertomaan siitä jameissa vetäjälle ja rajaamme sinut pois kuvista.

Sokkojamit toimivat turvallisemman tilan periaatteilla. Tämä tarkoittaa kunnioitusta kaikkia sukupuolia, seksuaalisuuksia, taustoja, kehoja ja kyvykkyyksiä kohtaan. Rasistinen, seksistinen, homofobinen, transfobinen tai muulla tavoin syrjivä käyttäytyminen ei ole sallittua.