Spring Roll -luento | Satu Herrala: Ruumiillinen kuratointi, Turku 1.4.

ILMOITTAJA: EHKÄ-TUOTANTO
24.1.2023

Satu Herralan Ruumiillinen kuratointi – luento (kehossa) on yritys artikuloida sitä, mitä ruumiillinen tietoisuus voi antaa kuratointityölle käyttäen feministiteoreetikko ja fyysikko Karen Baradin toimijuusrealismia portaalina. Mitä tapahtuu, kun etiikka, tietäminen ja oleminen kietoutuvat yhteen?

Luento pohjaa Herralan Aalto-yliopistossa tekemään väitöstutkimukseen, joka kulkee työnimellä Embodied Curating as a Methodology for Ethical Intra-Action – Assembling conditions for art to summon collective and transformative agencies.

Luento Nykytaidetila Kutomolla osana Spring Roll -festivaalin ohjelmaa
la 1.4.2023 klo 17

Vapaa pääsy!

Luennoija: Satu Herrala
Tuotanto: Ehkä-tuotanto ja Satu Herrala
Residenssi: Ehkä-tuotanto/Nykytaidetila Kutomo (Turku)
Tukija: Koneen Säätiö
Kieli: englanti
Kesto: noin 60 min

Satu Herrala on kuraattori ja väitöskirjatutkija, jonka tausta on tanssitaiteessa. Häntä kiinnostaa ruumiillinen yhdessä oleminen tietämisen ja toiminnan perustana. Hän on kuratoinut muun muassa A I S T I T / coming to our senses -nykytaideohjelman (2021, yhdessä Hans Rosenströmin kanssa), Baltic Circle -festivaaliohjelmistot (2015–2019), Suomen taidepoliittisen tapahtuman (2014, yhteistyössä Eva NeklyaevanDana Yahalomin ja Terike Haapojan kanssa) sekä Saunaluentojen sarjan (2011–2015).

Ehkä-tuotannossa noudatetaan turvallisemman tilan ohjeistusta. Valitettavasti Nykytaidetila Kutomon tilat eivät ole esteettömät. Rakennuksessa on portaita, eikä siellä ole esteetöntä wc-tilaa.