#STOPHATREDNOW, 14.5.2018 klo 12-16, Kiasma

ILMOITTAJA: KULTTUURIA KAIKILLE -PALVELU
26.3.2018

Power and Change: Inclusive Leadership on kulttuuritoimijoille ja taideinstituutioille räätälöity seminaari, jonka tavoitteena on lähestyä instituutionalisia rakenteita ja johtajuutta normikriittisestä lähtökohdasta. Miten huomioida moninaisuutta rekrytoinnissa, kuratoinnissa ja strategisessa työskentelyssä? Miten rakentaa ja johtaa inklusiivista taidelaitosta monikielisessä, kulttuurisesti moninaisessa yhteiskunnassa?

Koulutuspäivä järjestetään maanantaina 14.5. klo 12-16 Kiasman seminaarisalissa. Seminaari on maksuton. Päivän aikana kuullaan useita puheenvuoroja ja keskusteluja alan ammattilaisilta Suomesta ja ulkomailta. Seminaarin kieli on englanti.

Seminaari on osa #StopHatredNow -tapahtumaa, joka on usean taideinstituution ja interkulttuurisen organisaation yhteistyönä toteuttama. Seminaaria järjestävät Avaus. Toimijaksi suomalaisella taide- ja kulttuurikentällä -hanke ja Suomen kulttuurikentän tasa-arvoistamiseksi -hanke yhteistyössä #StopHatredNow -tiimin kanssa. Avaus-hanke tukee ulkomaalaissyntyisten taiteilijoiden ja kulttuurialan ammattilaisten työllistymistä suomalaisissa taide- ja kulttuurilaitoksissa. Suomen kulttuurikentän tasa-arvoistamiseksi -hanke on haastanut Helsingin taidekentän toimijoita luomaan itselleen strategiat yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi rakenteellisessa ja esitystoiminnassa.

Tarkemmat tiedot seminaarin puhujista julkaistaan 1.4.2018, seuraa ohjelmapäivityksiä täältä.  Lisätietoja muusta ohjelmasta tulossa pian täältä.

Ilmoita itsesi ja kollegasi seminaariin tästä linkistä! Ilmoittautuminen päättyy 2.5.

Kysymyksiä ja lisätietoja: Martina Marti, martina.marti@cultureforall.fi, 0400 997 203

Kiasma on liikkumisesteetön. Seminaari-tilassa on tarvittaessa käytössä induktiosilmukka ja vahvistin. Lisätietoja Kiasman saavutettavuudesta löytyy täältä.

INCLUSIVE LEADERSHIP | OHJELMA

14.5. klo 12–16, Kiasman seminaarisali

11:30–12:00 Ilmoittautuminen & kahvi

12:00–12:30 Alkusanat sekä Avaus ja Suomen kulttuurikentän tasa-arvoistamiseksi -hankkeiden esittely

12:30–14:00 Power, strategies and structures (puheenvuoroja ja paneelikeskustelu)

14:00­­–14:30 Tauko

14:30–16:00 Power, programming and curating (puheenvuoroja ja paneelikeskustelu)

Päivän moderoivat Tellervo Kalleinen, Sonya Lindfors sekä Martina Marti

#StopHatredNow -tapahtuma tarjoaa tietoa ja työkaluja moninaisuudesta. Vuoden 2018 teemana on Valta ja muutos. #StopHatredNow jatkuu 15.-17.5. Lavaklubilla. Muut päivät ovat avoimia kaikille taiteen toimijoille. Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Aalto-yliopiston taiteen laitos, ArtsEqual, Ateneum, Globe Art Point, Goethe-Institut, Interkult, Kansallisteatterin Lavaklubi, Kiasma, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Ruskeat Tytöt, UrbanApa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Lämpimästi tervetuloa!

Osana #StopHatredNow -tapahtumaa lanseerataan UrbanApan toinen julkaisu Blackness & the Postmodern. Englanninkielinen julkaisu kokoaa kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden vapaamuotoisia tekstejä, joissa käsitellään syvällisemmin ja laajemmin postmodernin taiteen ja mustuuden välistä hiertymää sekä kysymystä mustan kehon abstraktiuden mahdollisuudesta nykyesitystaiteen näyttämöllä. Julkaisu on tarkoitettu työkaluksi käsittelemään taiteen kentän rakenteita. Lataa ilmainen ennakkoversio julkaisusta täältä!