Taideyliopisto: Esit­tä­vän tai­teen kou­lu­tus ja tu­le­vai­suu­den yh­teis­kun­ta -​tilaisuus 26.4. | Ilmoittaudu viim. 19.4.

ILMOITTAJA: TAIDEYLIOPISTO
16.3.2022

Esittävien taiteiden koulutuksen visio 2030 -hanke jatkuu! Seitsemän pyöreää pöytää -tilaisuudet järjestetään tiistaina 26.4.2022 klo 8.30–15.30 Espoossa, Helsingissä (ruotsinkielinen tilaisuus), Kuopiossa, Kuusankoskella, Oulussa, Tampereella tai Turussa.

Tilaisuuden pääaihe on esittävän taiteen koulutus ja tulevaisuuden yhteiskunta. Kolme asiantuntijapuheenvuoroa johdattelevat pohtimaan esittävien taiteiden yhteiskuntaihannetta, kansainvälisyyttä ja digitalisaatiota: minkälaiseen yhteiskuntaihanteeseen esittävä taide ja siitä johdettuna esittävän taiteen kasvatus, koulutus ja pedagogiikka sitoutuvat? Minkälaisia ulottuvuuksia ja muotoja kansainvälisyys saa esittävien taiteiden koulutuksessa? Digitaalinen ympäristö rajaa pois koko joukon aistimaailmamme ja kehollisen vuorovaikutuksen mahdollisuuksia. Millainen digitaalisuus täyttäisi esittävien taiteiden kasvatuksen, koulutuksen ja pedagogiikan tarpeita?

Osallistujia pyydetään kirjoittamaan muistiinpanoja tilaisuuden aikana ja näin osallistumaan visiojulkaisun yhteiskirjoittamiseen. Yhteiskirjoittamalla esittävien taiteiden kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisten näkemykset tallentuvat osaksi visiotyötä mahdollisimman kattavasti ja autenttisesti.

Tapahtumapaikat
Espoo, Espoon sirkus- ja teatterikoulu ESKO ja Espoon kulttuuripalvelut, Kannusali
Helsinki, Svenska Kulturfonden (ruotsinkielinen tilaisuus)
Kuopio, Savonia AMK, Musiikkikeskus
Kuusankoski, Taideruukki
Oulu, OAMK, Poijusali
Tampere, Sorin sirkus
Turku, Turku AMK, Taideakatemia

Ohjelma
8.30 Saapuminen
9.00 Tervehdykset ympäri Suomen
9.30 Ohjeistus päivään ja työskentelyyn
9.45 Puheenvuoro
10.15 Tauko
10.30 Pyöreän pöydän keskustelu
11.30 Lounas (omakustanne)
12.30 Puheenvuorot 2 & 3
13.30 Pyöreän pöydän keskustelu ja keskustelun lomassa taukokahvit
14.45 Päivän yhteenveto – koonnit ympäri Suomen
15.30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu 19.4. mennessä ››

Lue lisää Esittävien taiteiden koulutuksen visio 2030 -hankkeesta ››